Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De Lentebries verwelkomen: Tuinkalender Maart

Maart is de maand waarin de tuin ontwaakt uit zijn winterse sluimer. De lente staat voor de deur en met deze tips uit de tuinkalender word je naar buiten geroepen. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en de eerste stappen te zetten naar een kleurrijke, bloeiende oase.

Voorbereiding op Groeiseizoen: Bodemverzorging

Een vruchtbare bodem legt de basis voor een weelderige tuin. In maart is het essentieel om aandacht te besteden aan bodemverzorging. Verwijder winterse bedekking en voeg organische meststoffen toe. Het is ook een uitstekend moment om de grond te testen en eventuele aanpassingen aan de pH-waarde door te voeren. Zo leg je de ideale voedingsbodem voor de bloemen en planten die straks tot bloei zullen komen.

Vrolijke Voorjaarsbloemen: Plantenselectie

De tuinkalender maart nodigt uit tot het planten van kleurrijke voorjaarsbloemen. Kies voor viooltjes, narcissen, en tulpen om de tuin te verfraaien met levendige tinten. Vergeet niet om bij vorstgevoelige bloemen bescherming te bieden tegen eventuele late koudegolven. Door nu strategisch te planten, creëer je een prachtig bloementapijt dat de komende maanden tot volle bloei zal komen.

Voorzichtige Snoeisessies: Onderhoud van Struiken en Bomen

Maart is het ideale moment voor voorzichtige snoeisessies in de tuin. Verwijder dode takken en knip uitgebloeide bloemen weg om de groei te bevorderen. Let op de specifieke behoeften van verschillende struiken en bomen, en pas je snoeitechnieken hierop aan. Een zorgvuldige snoeibeurt zorgt niet alleen voor een nette uitstraling maar bevordert ook de gezondheid en vitaliteit van je tuinplanten.

Duurzaam Tuinieren: Watermanagement

In maart is het van belang om bewust om te gaan met water in de tuin. Controleer de waterafvoer, reinig regenpijpen en zorg voor een goede afwatering rond planten. Overweeg ook duurzame wateropvangsystemen, zoals regentonnen. Door bewust om te gaan met water, draag je niet alleen bij aan een gezonde tuin, maar ook aan een duurzame leefomgeving.

Adv. Bol.com Gardena