Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De vijf populairste vijvers van dit moment

Ben jij plan om jouw tuin te verfraaien met een vijver? Goede keuze! Een vijver zorgt voor een extra dimensie en nog meer sfeer in jouw tuin. Je kunt kiezen uit vele varianten. In dit artikel zetten wij de populairste vijvers van dit moment, met de bijbehorende kosten, op een rijtje.

Visvijver

Een visvijver is puur bedoeld om vissen in te houden. Aangezien vissen afval produceren, moet er meer gedaan worden om het water gezond te houden. Een krachtig filtersysteem en een luchtpomp zijn dus noodzakelijk om de vijver mooi te houden. Hou rekening met een uitgave tussen de € 2.500,- en € 3.500,-.

Koivijver

Een koivijver is een visvijver waar de Koi in wordt gekweekt. Dit is de nationale vis van Japan en is beter bekend onder de naam 'karper'. Het gaat hier om kostbare vissen, waarvan de vijver ook zeer goed onderhouden moet worden. Een koivijver is bij voorkeur minimaal 150 cm diep. In het gedeelte waar de vissen zwemmen, moet je geen planten plaatsen. De Koi is namelijk een planteneter. De gemiddelde kosten van het aanleggen van een koivijver liggen tussen de € 4.000,- en € 5.000,-.

Plantenvijver

Een plantenvijver houdt logischerwijs in dat er voornamelijk planten in de vijver worden gehouden. Je kunt hierbij denken aan moerasplanten en waterlelies. Een belangrijk kenmerk van deze vijver is dat er rust heerst in het water. Je zult niet zo snel stromend of circulerend water zien. Dit heeft als voordeel dat de vijver geen filtersysteem nodig heeft. Een plantenvijver wordt aangelegd in verschillende dieptes. Op deze manier kunnen de planten het beste groeien. De kosten voor het aanleggen van een plantenvijver liggen tussen de € 1.000,- en € 2.000,-.

Zwemvijver

Wil jij graag zwemmen in jouw tuin? Dan kun je ook kiezen voor een zwemvijver. Meestal bestaat een zwemvijver uit een kuil met een diepte van ongeveer 150 cm. Een zwemvijver bestaat uit twee delen: de zwemvijver zelf én het filtergedeelte. Het is belangrijk om regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zodat de bodem niet gaat rotten en je zonder problemen kunt blijven zwemmen. Verwijder standaard het vuil uit het zwembad, zoals bladeren en slip. Dit gaat heel eenvoudig met een schepnet. Kosten: tussen de € 20.000,- en € 40.000,-.

Spiegelvijver

De naam 'spiegelvijver' verraadt eigenlijk al wat het doel is van de vijver. Het gaat hier om een strakke, ondiepe vijver in een rechte vorm. Door de reflectie van de omgeving in het wateroppervlak, wordt de tuin optisch vergroot. Helder water is van groot belang. Met een UV-C-filter of een ander algenbestrijdingsmiddel hou je het water zo mooi en helder mogelijk, waardoor het water op een spiegel lijkt. De kosten liggen tussen de € 1.000,- en € 1.250,-.

Vijver financieren

Het aanleggen van een vijver, kan zoals je hebt gelezen een behoorlijke uitgave zijn. Heb jij niet genoeg spaargeld? Dan kun je overwegen om een lening af te sluiten. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening krijg je het bedrag direct op jouw bankrekening gestort. Je betaalt daarnaast  maandelijks een vast bedrag terug tegen een vaste rente. Bij een doorlopend krediet krijg je een kredietlimiet. Afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen. Wat de beste lening voor jou is, hangt af van jouw wensen en persoonlijke situatie.

Adv. Bol.com Gardena