Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips om het buitengedeelte van je woning te onderhouden

Wie houdt er nu niet van om lekker buiten bezig te zijn? Je krijgt frisse lucht binnen én het buitengedeelte komt er (als het goed is) ook nog eens beter uit te zien. Maar laten we eerlijk zijn; de ene taak is leuker dan de andere. In de tuin werken is een leuke hobby. Maar is onderhoud aan het buitengedeelte dat ook? Met deze tips helpen we je in ieder geval een handje op weg. Leuker wordt het niet, makkelijker wel!

Groene aanslag verwijderen

Met azijn

Een groene aanslag vind je op veel plekken terug. Denk aan een groene aanslag op de stoep en op de gevels. Het is belangrijk om deze groene aanslag zonder chemicaliën te verwijderen. Zo voorkom je dat afvalwater met chemicaliën in de natuur terecht komt. Toch geldt voor het reinigen van de stoep een andere aanpak dan het reinigen van de gevel. We beginnen met de stoep. Daarbij is azijn echt een wondermiddel! Pak de plantenspuit en doe daar natuurazijn in. Als de groene aanslag ‘meevalt’, kun je het nog verdunnen met water. Het enige wat je hoeft te doen, is de stoep in de sprayen. Daarna hoef je niets meer te doen! Sterker nog, het is belangrijk dat je er daarna niets meer aan doet. Doordat de zon erop gaat schijnen, zal de aanslag verdwijnen. De kans is groot (80%) dat je stoep na één keer behandelen schoon is! Zo niet? Herhaal het proces nog een keer.

Met de hogedrukspuit

Voor het verwijderen van groene aanslag op de gevels kan het inhuren van een specialist verstandig zijn, zoals Gevelreiniging Prova. Als je de aanslag te lang laat zitten, raakt de gevel op den duur beschadigd. Om de aanslag te verwijderen, gebruik je een hogedrukspuit. Ideaal, want hier komt alleen water (zonder chemische middelen) aan te pas. Als je vaker een hogedrukspuit hebt gebruikt, kun je de gevel ook zelf reinigen. Als de aanslag echt zwaar is of als het materiaal van de gevel niet meer in hele goede staat is, is het handig om een professional in te schakelen.

Kozijnen schoonmaken

Een andere belangrijke taak voor het onderhoud aan de buitenzijde, is het schoonmaken van de kozijnen. Zeker als je wil dat ze lang mee gaan! Vuil tast op den duur het materiaal aan; dat geldt voor hout én kunststof. Daarom is het van belang om eens in het half jaar je kozijnen schoon te maken met warm water. Gaat het er niet mee weg? Kies dan voor één van onze biologische reinigingsmiddelen (zonder chemische stoffen).

Veel succes met het onderhouden van het buitengedeelte van je woning!

Adv. Bol.com Gardena