Vind jouw tuincentrum

Snoeiafval, wat doe je daarmee?

Maart is voorbij, de hortensia is gesnoeid, de vlinderstruik is gekortwiekt, maar wat doe je met al dat snoeiafval? Dat laat Jurgen je zien in de video van deze week!

Stapelen!

Het makkelijkst is natuurlijk om al je snoeiafval in de groene bak te gooien, dan ben je er meteen vanaf. Maar je kunt het net zo makkelijk opstapelen op een plek waar je er zelf niet zo veel last van hebt. Door het op een compacte hoop te leggen waar het niet makkelijk weg kan waaien, geef je insecten en vogels een rijke plek voor voedsel en nestmateriaal. Dat klinkt goed toch? Jurgen laat zien in de video hoe makkelijk het is en wie er allemaal profijt van heeft, behalve de tuinier zelf! Bekijk de onderstaande video en start met verzamelen!

Win-win-win-situatie

Er zijn dus een hoop winnaars als je een stapel van snoeiafval in de tuin maakt: de vogels, insecten en zelfs planten maken er gebruik van. Zo geniet je in de lente misschien wel van jonge koolmeesjes, krijg je een gezond bodemleven en bovendien werkt het als natuurlijke afscheiding van de tuin. En het is ook nog goedkoop! Aan de slag!