Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Slimme apparatuur voor in de tuin

Tegenwoordig hoef je geen groene vingers meer te hebben voor een gezellige tuin of terras. Er zijn diverse slimme apparaten die ervoor zorgen dat jij geen omkijken meer hebt naar bepaalde tijdrovende en lastige klusjes. Dankzij deze slimme apparatuur houd je extra veel tijd over om te genieten van jouw tuin.

De tuin in de gaten houden met een slimme ip-camera

Een ip-camera is een handig smart hulpmiddel waarmee je in de gaten kunt houden wat er in de tuin gebeurt als jij er niet bent. Niet alleen kun je dag en nacht de beelden bekijken, maar de ip-camera is eenvoudig te koppelen aan je andere slimme apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de slimme tuinverlichting inschakelt wanneer de camera beweging oppikt of kun je deze automatisch uit laten schakelen als jij zelf de tuin instapt om de tuinverlichting aan te zetten. Een ip-camera zorgt er dus voor dat je de veiligheid rondom je woning vergroot.

Strak gemaaid gazon – Een genot voor het oog

Je tuin in de gaten houden is natuurlijk alleen maar leuk wanneer die er ook netjes uit ziet. Überhaupt is het voor de hele gebruiksbeleving prettig wanneer de tuin er netjes bij ligt. Belangrijkste zaken om op orde te houden voor een nette tuin zijn; 1) Schone bestrating, 2) Onkruidvrije perken, 3) een strak gemaaid gazon. De technologieliefhebber met een IP-camera in z’n tuin zal een robotmaaier wellicht een mooie gadget vinden. Hoewel de robotmaaier veel voordelen kent heeft het ook nadelen. Ten eerste is een robotmaaier duur in aanschaf en ten tweede geeft het je wellicht niet de voldoening en het ownership gevoel van een strak gazon. Wil je minder geld uitgeven, zelf de controle nemen over het maaischema, maar toch een nieuw stukje techniek in huis halen? Dan is een accu grasmaaier een goede optie. Zeker wanneer je gazon niet te groot is kun je prima met een accumaaier uit de voeten.          

Tijd besparen met een slimme robotmaaier

Heb jij zelf geen tijd of zin om het gazon te maaien? Met een slimme robotmaaier heb je altijd een vers gemaaid gazon, zelfs als je niet thuis bent. Je bestuurt deze maaier namelijk met een app en kunt vervolgens met de ip-camera in de gaten houden of de smart grasmaaier geen hoekjes overslaat. Wanneer je ziet dat er plekken worden overgeslagen stuur je de grasmaaier vanaf afstand bij via de applicatie op je smartphone. Het enige dat je verder nodig hebt om het apparaat te bedienen is een internetverbinding. Internet vergelijken zorgt ervoor dat jij de laagste prijs betaalt voor het snelste internet.

Automatisch bewateringssysteem

Een automatisch bewateringssysteem zorgt ervoor dat je gazon, borders en planten in potten altijd genoeg water hebben. Je hoeft zelf niet meer 's avonds te sproeien, maar kunt gewoon lekker met een hapje en een drankje ontspannen op je terras. Een extra voordeel van een automatisch bewateringssysteem is dat je planten beter en sterker groeien omdat je nooit te laat bent met het bewateren van de planten, wat goed van pas komt nu er steeds vaker droogte voorkomt in Nederland. De software meet de waterstand en bepaalt zelf of het nodig is om te sproeien. Het water wordt heel gericht gegeven, waarbij er rekening wordt gehouden met weersomstandigheden en wat de planten nodig hebben. Hierdoor bespaar je water uit.

Slimme terrasverwarming

Zit jij in ieder seizoen graag buiten in de tuin? In het voorjaar en najaar hoef je geen dikke jas aan te trekken als je een slimme terrasverwarmer hebt. Ook dit apparaat bedien je met een app op je smartphone. Voordat je thuiskomt kun je al instellen welke temperatuur je wilt hebben en je krijgt een melding wanneer de terrasverwarmer de juiste temperatuur bereikt heeft.