Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Robotmaaiers

Het lijkt of het gras ‘s zomers wel elke dag gemaaid moet worden, maar het is natuurlijk heel fijn om nog even wat langer van de zon te genieten. Een robotmaaier laat je het grasmaaien gewoon voor je doen, en dat hoeft helemaal geen al te grote investering te zijn. Vooral als je bedenkt dat je veel tijd overhoudt voor andere dingen!

De voordelen van een robotmaaier

Een grasmaaier die het werk voor je doet is natuurlijk heel handig, maar dat is niet het enige voordeel van een robotmaaier. Je kunt zelf instellen hoe kort het gras gemaaid wordt, het fijngehakte gras wordt vervolgens verspreid over het gazon, zodat je niet hoeft te harken. Bovendien functioneert het gemaaide gras ook als mest! Veel robotmaaiers hebben een ingebouwd alarm tegen diefstal, je kunt de robotmaaier dus met een gerust hart buiten in zijn garage laten staan. Robotmaaiers zijn ook kleiner dan handgrasmaaiers, je hebt er dus veel minder ruimte voor nodig.

De nadelen van een robotmaaier

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een robotgrasmaaier, het prijskaartje is namelijk wat hoger dan een normale grasmaaier. Daarnaast is het nodig om de draden voor het maaischema in het gras te leggen of zelfs verbergen. Robotmaaiers zonder draad zijn er wel, maar zijn nog wat prijziger. Veel robotgrasmaaiers kunnen de moeilijkste hoekjes bereiken, maar er is altijd kans dat je zelf nog even op je hurken moet om de laatste graskantjes kort te knippen. Ook robotmaaiers hebben nu en dan een onderhoudsbeurt nodig, en ze zijn niet allemaal waterbestendig.

Een automatisch maaischema met een robotmaaier

Je hoeft niet meer tegen veel te lange grassprieten aan te kijken na aanschaf van een robotmaaier. Een robotmaaier heeft namelijk een maaischema dat je naar eigen wens kunt instellen, bijvoorbeeld wekelijks of zelfs vaker. Aan de hand van begrenzingsdraad dat in het gras gelegd wordt volgt de robotmaaier de route die je hebt uitgelegd. Je kunt de draden ook ingraven zodat je ze niet kunt zien en ze minder snel beschadigen. De draden worden bij de robotmaaier geleverd. Als de accu leeg raakt, gaat de robotmaaier terug naar zijn oplaadplek. Zodra hij is opgeladen, maakt hij zijn maaischema gewoon af.

Welke robotmaaier heb je nodig?

Bij het kiezen van een robotmaaier zijn een aantal zaken handig om in ogenschouw te nemen:

  • De grootte van de tuin;
  • Het aantal obstakels of oneffenheden in de tuin;
  • De helling van de tuin of bepaalde zones in de tuin.

De capaciteit van de robotmaaier kan het beste wat hoger zijn als je veel oneffenheden in de tuin hebt. Bekijk ook hoe groot het oppervlakte is dat de robotmaaier kan maaien. Voor tuinen tot <700 m2

Robotmaaier gratis uitproberen

De robotmaaiers van Gardena die je bij 50five.nl kunt vinden, kun je 55 dagen gratis uitproberen. Als de robotmaaier toch niet helemaal bevalt, kun je deze gewoon terugsturen! Op 50five kun je alle robotmaaiers vergelijken en lezen over de voordelen en nadelen van elke robotmaaier. Gardena heeft bovendien regelmatig cash-back-acties, als je een robotmaaier in de aanbieding wilt kopen, is dat dus mooi meegenomen.