Vind jouw tuincentrum

Planten water geven in de winter

In de video van deze week vertelt Jurgen of je je planten in de winter water kunt geven, of ze beter met rust kunt laten.

Gevolgen van water geven

Als het genoeg regent in de winter, hoef je natuurlijk niet met de gieter of de sproeier de tuin in. Toch kun je je afvragen of je na een paar droge, maar koude dagen in de winter toch je planten wat ondersteuning moet geven. In de winter zijn de meeste planten in winterslaap, dus is het niet per se nodig om water te geven. Als je dat wel doet, kan het nare gevolgen hebben, vooral onder de 5 graden. Wat er dan kan gebeuren, vertelt Jurgen je in onderstaande video. Hij geeft tips voor zowel binnenplanten als buitenplanten!

Wanneer wel water geven?

Er zijn momenten waarop je vooral de wintergroene planten in bakken wat extra vocht kunt geven. Let vooral op de temperatuur: als deze boven de 5 graden komt, zoals Jurgen in het filmpje vertelt, kun je de planten die in potten en bakken staan, water geven. Dus, toch even warme handschoenen aan, de planten begieten, misschien nog wat onkruid weghalen, en gauw weer voor de kachel!