Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Open badkamer in tuin

Wanneer je over een mooie tuin beschikt spreekt het voor zich dat je daar op de meest optimale manier van wil kunnen genieten. Omwille van deze reden kiezen veel mensen er bijvoorbeeld voor om een mooi terras aan te leggen. Het kan echter ook anders. Heb jij er met name al eens over nagedacht om een open badkamer in je tuin te integreren? Veel mensen denken hier over na, maar weten het uiteindelijk nooit te realiseren. Dat is jammer, want door het integreren van een open badkamer in je tuin kan je niet alleen nog meer genieten van jouw kleine stukje paradijs, daarnaast wordt er een ongelofelijke vorm van extra luxe bij je woning gecreëerd. Wil jij ook graag een open badkamer in je tuin realiseren? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Voordelen open badkamer in tuin

Een open badkamer in de tuin realiseren lijkt op het eerste zicht wel erg bijzonder. Het spreekt dan ook voor zich dat lang niet iedereen zomaar over een badkamer beschikt in diens tuin. Toch is het iets wat steeds vaker de kop opsteekt. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat mensen op zoek zijn naar allerhande mogelijkheden om extra luxe in woning, of in ieder geval op hun domein te voorzien. Op het ogenblik dat je van plan bent om zo nu en dan een leuk tuinfeest te organiseren is een open badkamer in de tuin hebben bovendien ook praktisch natuurlijk erg interessant. Zo hoeven je gasten geen gebruik te maken van de badkamer die zich in de woning bevindt. In ieder geval, wij hebben alle verschillende voordelen die zijn verbonden aan een open badkamer tuin voor jou nog even op een rijtje gezet.

  • Er wordt een aantrekkelijke vorm van extra luxe aan de eigendom toegevoegd;
  • Gasten hoeven bij een tuinfeest geen gebruik meer te maken van de private badkamer;
  • Je beschikt over voldoende ruimte om een badkamer geheel naar wens te realiseren;
  • Een open badkamer in glas creëert een extra bijzonder en natuurlijk effect;
  • Een extra badkamer in of bij de woning is eigenlijk altijd mooi meegenomen;

Beschik jij over een kleine(re) woning en heb je daarin slechts een beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kijken in de richting van een open badkamer welke zich in je tuin bevindt. Een dergelijke badkamer kan niet alleen bijzonder ruim worden gebouwd, daarnaast is het ook mogelijk om te spelen met (natuurlijke) materialen waardoor er pas echt een bijzonder uniek geheel ontstaat welke perfect aansluit op de uitstraling waar jouw stukje paradijs over beschikt.

Nadelen open badkamer in tuin

Ondanks het feit dat er heel wat interessante voordelen zijn verbonden aan de integratie van een open badkamer in de tuin spreekt het voor zich dat er ook rekening dient te worden gehouden met een aantal nadelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een open badkamer niet zomaar in elke tuin kan worden voorzien. Daarnaast dient er ook rekening te worden gehouden met de privacy van de gebruiker van de badkamer. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk niet meteen de bedoeling dat de buren over een volledige inkijk beschikken. Om een beetje extra privacy te creëren kunnen echter extra kosten zijn vereist. Denk dus goed na voordat je een open badkamer in tuin gaat realiseren. Alleen op deze manier voorkom je verrassingen die er voor kunnen zorgen dat je geconfronteerd wordt met extra kosten.

De kosten voor een open badkamer in tuin

Op het ogenblik dat je van plan bent om een open badkamer in je tuin te gaan voorzien spreekt het natuurlijk voor zich dat je niet alleen rekening zal moeten houden met de inhoud van de badkamer. Wat namelijk ook te denken van de constructie? Je dient je namelijk de vraag te stellen of een volledig open badkamer in je tuin wel zo'n goed idee is. Wanneer je hiervoor kiest is namelijk niet alleen zo dat je hier niet altijd gebruik van zal kunnen maken, daarnaast zullen ook de onderdelen in je open badkamer tuin veelvuldig worden blootgesteld aan de weerelementen. Dit is dan ook absoluut een punt om rekening mee te houden. Kies je toch gewoon voor een open badkamer in tuin? In dat geval kan je rekening houden met de onderstaande kosten voor de verschillende onderdelen die aangekocht dienen te worden. Lees ook: badkamer verbouwing prijzen.

Onderdeel voor open badkamer in tuin

Gemiddelde kostprijs

Douche

Gemiddeld tussen 750 & 1.850 euro

Toilet

Gemiddeld tussen 450 & 850 euro

Kraan

Gemiddeld tussen 175 & 450 euro

Het spreekt voor zich dat de voorzieningen die je wenst te integreren in je open badkamer in tuin altijd ook afhankelijk zijn van je eigen voorkeur. Het spreekt echter voor zich dat het niet zo voor de hand liggend is om een bad in je open badkamer in tuin te voorzien. Een jacuzzi zou eventueel wel een mogelijkheid zijn. Op deze manier voorzie je nog een stukje wellness in je tuin ook. Eventueel kan je ook een klein wastafeltje voorzien. Hiervoor kan rekening worden gehouden met een meerprijs van ongeveer 500 euro.

Wil je weten wat een totale kostprijs is van een verbouwing. Gebruik dan de verbouwkosten calculator.

Adv. Bol.com Gardena