Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Genieten van je tuin met een betegeld terras

Wil je in de zomer lekker in je tuin kunnen zitten? Dan kunnen we je aanraden om een terras te maken. Dat doe je het liefst met mooie tegels, maar wat moet je dan precies hebben? Hieronder lees je het. Tegels zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, waardoor het nog weleens lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Laat je hier vooral door inspireren, zodat je binnenkort van de zon kunt genieten op een mooi betegeld terras.

Een terras betegelen

De beste manier om van je tuin te genieten, is door een mooi terras te maken. Wanneer je daarom op zoek gaat naar geschikte buitentegels, zul je wel merken dat er voldoende keuze is. Daarbij moet je niet alleen maar rekening houden met de uitstraling van de tegel. De uitstraling is belangrijk - en daar zullen we later in dit artikel uitgebreid op ingaan - maar het is allereerst de taak om tegels te kiezen die bestand zijn tegen vorst, regen en andere weersomstandigheden. Wat dat betreft, kun je het beste gaan voor natuursteen. Deze zijn bestand tegen vorst en hebben tegelijkertijd een mooie uitstraling.

Modern of landelijk?

Je hebt de keuze uit verschillende stijlen. En vergis je hier niet in, want de tegelstijl heeft veel invloed op de sfeer in je tuin. Als je bijvoorbeeld een modern tintje aan je tuin wilt geven, raden we je aan om voor een strakke tegel te kiezen. Het liefst eentje met een grijze of donkere kleur. Je kunt ook gaan voor een meer landelijke of traditionele stijl. In dat geval kun je wellicht beter kiezen voor een warmere kleur. Er zijn buitentegels verkrijgbaar die zijn vormgegeven als een mozaïek, die gemaakt zijn van marmer en een warme, beige kleur hebben.

Een terras van natuursteen

Materiaal doet veel als het gaat om tegels. In eerste instantie is het goed om te kijken welke tegels bestand zijn tegen weersinvloeden. Als dat eenmaal goed zit, kun je kijken welk materiaal qua uitstraling het beste bij je tuin past. Je kunt gaan voor natuursteen, maar keramiek met een natuursteen look is ook een optie. Dit hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Voor inspiratie kun je kijken op tegeldepot.nl.

Adv. Bol.com Gardena