Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak zelf een rijdende plantenbak

Ben jij die eenvoudige plantenbakken ook zo zat? Wil je iets anders dan die standaard plantenbakken die je  bij iedereen in de tuin ziet staan? Zoek je daarbij naar een manier om jouw kind te betrekken bij de werkzaamheden in je tuin? Dan is het misschien een leuk idee om afgedankt speelgoed van jouw kind als plantenbak te gebruiken. Zo krijgt speelgoed dat toch niet meer gebruikt wordt een leuke nieuwe bestemming en functie.

Laat je kind helpen
Het klinkt misschien een beetje vreemd, speelgoed als plantenbak, maar het geeft een zeer bijzonder effect. Door het speelgoed van je kind te gebruiken, wordt het veel eenvoudiger om hem of haar bij het tuinieren betrekken. Laat je kind meehelpen met tuinieren en leer het alles over planten en de verzorging hiervan.

Rijdende plantenbak maken
Hoe kun je dit het best aanpakken? Neem bijvoorbeeld een speelgoedauto met laadbak. Als je  er zelf geen  in huis hebt, kun je deze vaak op de markt of in een kringloopwinkel in de buurt vinden. Let erop dat de laadbak niet om kan klappen en zet dit zo nodig vast met een schroefje of een stukje tape. Leg als bodem eerst een laag steentjes in de laadbak. Dit dient als drainage. Doe hier vervolgens een laag aarde op,. Hierna kun je een plant in de aarde zetten. Neem bijvoorbeeld een vetplant. Deze hebben relatief weinig onderhoud nodig. Natuurlijk kun je ook voor een andere plant gaan, kies een plant die bij je tuin past!

Creatief leren
Laat je kind met alle handelingen meehelpen en laat zien wat er allemaal moet gebeuren om jullie rijdende plantenbak te onderhouden. Door (afgedankt) speelgoed te gebruiken, zal je kind meer interesse krijgen in tuinieren en vaker uit eigen beweging mee willen helpen. Bovendien heb je zelf  een originele en leuke plantenbak voor in de tuin! Ook ander speelgoed kan misschien goed gebruikt worden als plantenbak. Wees creatief!

Adv. Bol.com Gardena