Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Werfhekken kopen of huren?

De keuze voor een aannemer om materiaal aan te schaffen of te huren is er één die altijd zal blijven. Logisch, want wanneer je iets aanschaft en het bijna niet gebruikt, zit je kapitaal hier natuurlijk wel in vast. Je kunt het geld immers maar één keer uitgeven. Het is dus de afweging die je moet maken of je ervoor kiest het te huren of te kopen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het gebruik van werfhekken. De kosten voor het huren van werfhekken zijn in verhouding natuurlijk een stuk duurder, dan wanneer je ervoor kiest om het te kopen. Toch is het als aannemer belangrijk en vooral verstandig om de afweging te maken wat nu voor jou verstandiger is. Om je een idee te geven, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Bekijk hoe lang of een project duurt

De eerste afweging die je moet maken wanneer je voor de keuze staat om ze te kopen of te huren, is hoe lang het project duurt waarvoor je ze nodig hebt. Het duurt namelijk zeker zo’n 2 tot 3 jaar voordat werfhekken kopen voordeliger wordt dan ze te huren. Niet voor niets kiezen de meeste aannemers er daarom dus ook voor om ze te huren. Vooral gezien het feit een project vaak niet meer dan een paar maanden duurt. Ze vinden het dan fijner om wanneer nodig ze te huren, dan dat ze in de opslag staan. Dit kost niet alleen geld, maar natuurlijk ook ruimte.

Aantal hekwerken

Je kunt je voorstellen, dat je vooraf niet exact weet hoeveel hekwerken of je nodig hebt. Je kunt dus wel kiezen voor het kopen van een aantal, maar wat nu als je na aanschaf ineens weer een nieuwe klus aanneemt waarvoor je ze nodig hebt. Het grote voordeel aan het huren van deze werfhekken, is dat je geen rekening hoeft te houden met bepaalde aantallen. Het verhuurbedrijf beschikt over voldoende aantallen, dus je kunt afnemen hoeveel je er nodig hebt. Als je zelf hekwerken aanschaft en in de opslag hebt staan, dan kan het dus zijn dat je voor een bepaalde periode ineens het dubbele aantal nodig hebt. Kies je er dan voor deze ook aan te schaffen, dan wordt het onderaan de streep natuurlijk wel een erg duur grapje. Het kan dus verstandig zijn om per klus hekwerken te huren.

Keuze maken

Zoals je kunt zien is het voor een ondernemer een flinke klus om over na te denken. Ga je iedere keer huren en zo op lange termijn meer betalen dan wanneer je ze aanschaft of kies je ervoor om er een aantal te kopen en waar nodig bij te huren als blijkt dat je niet genoeg hebt?

Adv. Bol.com Gardena