Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Maak je tuin zomerklaar met deze tips

Lisa Garden op 17-07-2023

Daar is de zomer dan! We gaan weer lekker met zijn allen naar buiten en zitten tot laat in de tuin. Het is dan ook van groot belang dat je tuin er op en top uitziet en helemaal klaar voor al je bezoek. Leuke lampjes, gezellige bloemen en genoeg ruimte om te zitten zorgen voor een tuin die helemaal klaar is voor de zomer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel door!

De juiste verlichting kopen

Wat een tuin echt afmaakt zijn lampjes. Naast de nodige buitenlampen, hang je leuke lichtsnoeren op om een knus gevoel te creëren in de tuin. De juiste verlichting kopen kan een heel ding zijn. Houd vooral rekening met wat goed past bij je tuin. In een drukke tuin met veel kleur kan witte verlichting zorgen voor wat kalmte. Heb je juist een rustige tuin met weinig kleur? Kleurrijke lampjes zijn dan een goede oplossing voor wat speling! 

Gezellige planten en bloemen

Een gezellige tuin is niet af zonder de vrolijkste bloemen en planten. Je kunt gaan voor veel kleurrijke bloemen, boompjes, planten, of een combinatie van alles. Denk goed na over hoeveel tijd je wilt besteden aan het onderhouden van je tuin. Als je echte groene vingers hebt, kies je natuurlijk voor een moestuin en planten die wat extra aandacht nodig hebben. Is dat niet je ding, dan kies je voor planten die weinig onderhoud nodig hebben zoals lavendel of planten van tropische oorsprong. Naast dat het er leuk uitziet, helpt het ook bij de biodiversiteit in je tuin! 

Een comfortabele zithoek

Wat er nu nog ontbreekt is een lekkere zithoek. Misschien wel het belangrijkste punt. Zorg voor een comfortabele loungeset met mooie kussens. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je af en toe overdekt kunt zitten. Zo bescherm je jezelf tegen de zon en de regen. Je maakt het af met een vuurkorf. Als je tot zo laat in de tuin zit, kan het wel eens fris worden. Met een vuurtje heb je geen last van deze kou! 

Nu je gezellige verlichting, de mooiste planten en een lekkere zithoek hebt, hoeft er nog maar één ding te gebeuren: de barbecue mag aan. Verzamel al je vrienden en familie, zet de drankjes koud, en geniet tot diep in de nacht van jouw gezellige tuin. Wees niet getreurd als de avond voorbij is, want de volgende dag doe je het gewoon opnieuw!

Adv. Bol.com Gardena