Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Maak je interieur zo groen mogelijk

Lisa Garden op 21-02-2019

Planten zijn niet meer uit het interieur weg te denken. Het liefst kies je eerst de planten uit, en zoek je daar vervolgens de rest van de meubelen bij, zodat de planten het best tot zijn recht komen. Hoe pak je dat goed aan?

Groen doet goed

Het is eigenlijk geen verrassing meer: planten zijn gezond. Hoe meer, hoe beter. Ze zuiveren de lucht, zorgen voor zuurstof en maken je productief, zowel thuis als op het werk. Daarnaast kan het ook ontspannend werken om de planten te verzorgen. Geen groene vingers in de buurt? Met zijdebloemen of kunstplanten heb je bijna hetzelfde effect dat echte planten teweeg brengen!

Plek van de planten

Het is goed om over de plek van de planten na te denken, in huis, of op kantoor, zodat je planten het zo lang mogelijk volhouden. Het is ook belangrijk dat je thuis of je collega’s op kantoor er zo veel mogelijk van profiteren. Zorg daarom altijd dat de planten bij het raam staan, en ga het liefst zelf ook wat dichter bij het raam zitten. Is er bij het raam geen plek? Zoek dan een plant uit die goed gedijt op een donkere plek, zoals de lepelplant of de philodendron.

Planten in een bestaand interieur

Het is natuurlijk heel leuk om zelf planten uit te kiezen voor in huis of op kantoor, er potten bij de kiezen en een mooie plek voor ze te vinden. Voor grotere ruimtes kan het ook handig zijn om eerst een plan te maken, zodat je niet met een plant zit die eigenlijk niet goed tot zijn recht komt. Schakel de hulp in van plantenadviseur Plantenman, zij weten als geen ander hoe je een ruimte kunt indelen met interieurbeplanting. Zo letten zij onder andere op de hoeveelheid licht en de indeling van de ruimte.

Ruimtebesparende planten

Ben je al een tijd van plan om een mooie verzameling planten aan te schaffen, maar is er niet genoeg ruimte? Daar is een ideaal alternatief voor: een plantenwand. Deze doen absoluut niet onder aan planten in een pot, en zijn misschien nog wel mooier om naar te kijken. Deze opties biedt de Plantenman:

  • Plantenwand met levende planten;
  • Plantenwand met kunstplanten;
  • Moswanden;
  • Een wand met een combinatie van levende en kunstplanten;
  • Plantenwand die uv-bestendig is voor buiten;
  • De mogelijkheid om zelf je groene wand samen te stellen.

Bij het installeren van de plantenwand wordt, indien gewenst, gelijk gezorgd voor een goede afwatering, zo hoef je niet bang te zijn dat de planten geen goede verzorging krijgen.

Adv. Bol.com Gardena