Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kun je planten water geven in de zon?

De zon laat zich deze zomer al een flink aantal dagen zien en dat roept regelmatig vragen op over de juiste verzorging van de tuin. En terecht! Want je wilt natuurlijk niet dat je planten uitdrogen, maar water geven in de zon is misschien ook niet het beste idee. Om hier duidelijk antwoord op te geven hebben we een heel handig filmpje waarin Jurgen hier alles over vertelt! Het meest gehoorde arugment is dat planten verbranden als je ze water geeft in de zon, maar is dit ook echt zo?

Verbranden planten als je ze water geeft in de zon?

In de onderstaande video geeft Jurgen het verlossende antwoord. Hij vertelt zowel het beste moment als het op één na beste moment, zodat je afhankelijk van jouw schema toch goed voor de tuin kunt zorgen. Bekijk de volledige uitleg van Jurgen hieronder! 

Is water geven in de zon slecht voor de planten?

Water geven in de zon is niet het meest ideale voor planten in de tuin, maar, Jurgen geeft ook aan dat uitdrogen nóg slechter is. Zie je dat een plant het erg zwaar heeft in de hitte? Geef dan gerust water! Bladverbranding is namelijk een fabel, het kost hoogstens wat extra water. Zo komen jouw planten de warme zomerdagen wel door! 

Adv. Bol.com Gardena