Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Buiten is binnen met planten en verlichting

Het fijne gevoel van de zomer vasthouden of in de winter creëren. Dat kan met mooie grote planten en fijne verlichting. Door in de namiddag licht te hebben, kun je de dagen langer maken. Net als in de zomer… Lange dagen, dat betekent langer licht. In de winter creëer je dat dus gewoon zelf. Door een hoek in je kamer als tuinkamer in te richten of het licht zo aan te passen dat je het idee hebt dat de dagen gewoon al langer aan het worden zijn.

Planten

Dat planten zorgen voor sfeer wisten we natuurlijk al. Maar planten zorgen ook voor een goede atmosfeer. Door het licht kunnen planten overdag hun fotosynthese in gang te zetten en kunnen ze koolstofdioxide uit de lucht halen en zuurstof aanmaken. Daardoor zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit en geur en daardoor voor minder stress. Maar wist je dat planten ook zorgen voor een betere slaapkwaliteit?Denk je er nu direct aan dat je moeder altijd vertelde dat planten in je slaapkamer ongezond zijn omdat ze in de nacht zuurstof gebruiken? Wees dan gerust. De hoeveelheid zuurstof die een plant in de nacht verbruikt, is zo weinig dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Licht

Wist je dat in de winter een groot deel van de Nederlanders te veel in het donker/duister zit en te weinig daglicht binnen krijgen. Een gebrek aan licht heeft invloed op ons humeur en zelfs op ons slaapritme. Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan. Een deel van de kamer als tuinkamer inrichten met veel (dag)licht, is dus een slim idee.

Bij het kiezen van de soort lichtbron wil je natuurlijk ook weten wat wel of niet gezond is. Denk je nog dat led verlichting LED verlichting ongezond is, dan kunnen we je melden dat LED verlichting vrijwel geen giftige stoffen bevat. Was vroeger de kleur van de verlichting nog een reden tot twijfel, is LED tegenwoordig ook in mooie warme kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is de moderne LED verlichting zoals we deze nu kennen, net zo veilig qua lichtkleur als de originele gloeilamp. En ook nog eens vele malen veiliger dan het licht van laptops, telefoons en tablets. Een prima keuze voor jouw lichthoekje dus. Zie hier voor alle lampopties voor jouw lichtplan.

Zuivere lucht

Zet je in jouw buiten-binnen ruimte een Aloë Vera plant neer, dan wordt de lucht nog extra gezuiverd. Zet de plant wel in het liefst in de vensterbank want de Aloë Vera heeft namelijk net als jij veel zonlicht nodig.

Ook een klimop helpt je om het buitengevoel naar binnen te halen. Maar de plant staat ook nog eens bekend om het verminderen van bepaalde symptomen als allergie of astma. Dit komt door het feit dat klimop bepaalde stoffen die in de lucht hangen kan ‘opruimen’. Heel handig dus. En ook niet onbelangrijk; het is een hele makkelijke plant die niet veel echt zonlicht nodig heeft. Ideaal dus.

Ontspannen

Wil je planten die jou extra gaan helpen om te ontspannen, denk dan maar aan de lavendel. De heerlijke zachte geur zorgt voor een lagere bloeddruk en helpt je stresslevel verlagen. Het zorgt er daarnaast dus ook voor dat je sneller slaperig zult zijn. Met andere woorden lavendel pas prima in de slaapkamer maar niet in je werkkamer. Naast de lavendel is ook de jasmijn een goede plant voor ontspanning. De geur van deze plant staat namelijk al sinds de oudheid bekend om zijn kalmerende werking. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de plant een positief effect heeft op je gemoedstoestand en ervoor zorgt dat je ontspant. Qua licht kies je om te ontspannen het beste voor een zacht ietwat gelig licht met niet al te veel watt of lumen. Bij Directlampen.nl vind je diverse opties in diverse soorten led verlichting.

Adv. Bol.com Gardena