Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Klaar met een betegelde tuin? Fleur hem op met wat groen

Lisa Garden op 12-09-2022

Heb je een betegelde tuin en wil je daar verandering in brengen? Dan is het hoog tijd de tuin op te fleuren. Dit kan op verschillende manieren, zoals het toevoegen van wat groen. Het toevoegen van groen brengt niet alleen kleur in je tuin, maar ook sfeer. Deze sfeer wil je natuurlijk het liefst het gehele jaar behouden. Gelukkig zijn verschillende soorten, zoals siergrassen hier zeer geschikt voor. Zij groeien namelijk laat in het seizoen, waardoor je ook in het najaar mooie plantjes kunt bewonderen. Ben jij benieuwd hoe jij je tuin kunt opfleuren? In dit artikel lees je hier meer over. 

Schommel in de tuin

Waarom groen in de tuin?

Je tuin meer groen geven is mooi, maar ook heel goed voor het milieu. Groen zorgt namelijk voor minder luchtvervuiling en bevorderende biodiversiteit. Daarnaast brengt het ook voor voordelen met zich mee voor jou. Als je een betegelde tuin hebt, wordt de warmte opgevangen door de stenen en blijven ze daar langer zitten. Hierdoor kun je dan ook niet met blote voeten op de stenen staan, zonder dat je na een paar minuten wordt verbrand. Groen in de tuin absorbeert weinig warmte, waardoor je tuin dan ook koel blijft. Planten, zoals bamboe, werken verkoelend door de verdamping via de bladeren. Ook bij wateroverlast werken planten uitstekend. Bij een betegelde tuin is de kans groter dat het water op de oppervlakte blijft liggen, maar heb je groen in de tuin wordt het water goed opgenomen. Graszaad bestellen kan eenvoudig online, maar je kan ook langs je lokale tuincentrum gaan.

Waarom werken planten goed voor jou?

We kennen het allemaal: het drukke leven bewandelen. Je neigt dan minder aandacht te geven aan jezelf en op automatische piloot verder te gaan. Echter, is dat niet gezond. Op lange termijn zul je dat ook merken, bijvoorbeeld door slaaptekort of onrust in je hoofd. Door meer groen om je heen te hebben, zul je je veel sneller ontspannen voelen. Ga het zelf even na: drink je liever een kopje koffie in een drukke trein of in een groene tuin. Het voordeel van planten is ook dat je meer privacy kunt creëren in de tuin. Je kunt soms wel te maken hebben met pottenkijkers. Door hoge planten te plaatsen, houd je hen buiten de tuin! 

Kortom, heb je een betegelde tuin en wil je hier meer groen toevoegen? Denk dan aan verschillende soorten plantjes. Deze zijn niet alleen ideaal voor de sfeer in de tuin, maar hebben ook vele andere functies.

Adv. Bol.com Gardena