Vind jouw tuincentrum

Woonplant van de maand januari: Dracaena

Dracaena’s, denderende modedraakjes. Mooi, maar ook wel een minimonster. Dát is de Dracaena, Woonplant van januari. Tropische types met een eigen attitude die deze donkere maand aankleden met een uitzinnige styling.

Een Dracaena raast als een draakje door je interieur. Waar zij ook verschijnt, of zich schuilhoudt - er gebeurt iets bijzonders. En er is ook nog keuze in het effect, want de ene Dracaena is de andere niet…

Opvallende optimist
Dracaena, van het Griekse woord ‘drakaina’, betekent vrouwtjesdraak. Dit verleidelijk wonder komt van oorsprong uit het westen van tropisch Afrika. Als kamerplant doet zij het onder vrijwel alle omstandigheden perfect. Ze groeit goed door, is oersterk en kan tegen zon, donkere plaatsen en bijvoorbeeld de warmte van radiatoren. Kortom, overal optimisme in huis.

Dracaena-design
Opvallend ‘Dracaena’ zijn de seventy kleurstellingen en bladstreepjes. Dracaena, als boompje, bos of op stam, is er in de modelooks van nu. Met onder meer knallende olijfgroene, mosgroene en fijn witte bladlengte lijnen. Een must voor dessin-liefhebbende fashionista’s - met of zonder groene vingers!

Vensterbank wordt catwalk
De meest actuele Dracaena-trends zijn natuurlijk de nieuwe creaties kweekcouturiers. Zoals Dracaena fragrans White Jewel of de Dracaena Lucky Bamboo voor een oosters tintje. Dracaena’s vlammen van de vensterbank, een explosieve plantshow die nooit verveelt.

Verzorgingstips
De Dracaena, verkozen tot Woonplant van januari, is een spektakeltje in huis en werkt luchtzuiverend. Ze is makkelijk te verzorgen: voldoende water geven,niet laten uitdrogen en de kamertemperatuur boven de 15°C houden.Verkrijgbaar bij de Draceana-dealers zoals tuincentra en bloemisten.