Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Jouw tuin een jungle look geven doe je zo

Op zoek naar gave ideeën voor je tuin? Kies voor een jungle look! Het leuke aan een jungle look voor de tuin, is dat deze aansluit bij een botanische woonkamer. Hang bijvoorbeeld houten jaloezieën op voor de ramen richting de tuin. Op deze manier zorg je voor een hele natuurlijke verbinding tussen de tuin en woon- of eetkamer in huis. Soms wordt gedacht dat een jungle look je tuin al snel erg rommelig kan laten ogen. In het bijzonder wanneer het om een wat kleinere tuin gaat. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Het gebruik van natuurlijke materialen door de tuin heen zorgt voor een warme, knusse uitstraling. 

Bamboe en houten schuttingen

In een tuin met jungle look mag bamboe vanzelfsprekend niet ontbreken! Het voordeel van bamboe is het feit, dat deze plant zeer sterk is. Ook mensen die geen groene vingers hebben, kunnen de bamboeplant zodoende in leven houden. Doordat een bamboe vrij wild is in zijn vorm, past deze perfect bij de jungle look in de tuin. Daarbij sluit het bamboe goed aan bij een houten schutting. Kies bij voorkeur voor een wat lichtere kleur hout, om de tuin niet te donker te maken.

Tip: combineer de houten schutting met een mooie overkapping van hout. Je kunt onder de overkapping een knus hoekje creëren door gebruik te maken van lage halve bamboestokken. 

Kies voor bijpassende tuinmeubelen

Niet alleen de beplanting is cruciaal voor het creëren van een jungle look in de tuin. Zorg er ook voor dat de tuinmeubelen hierop aansluiten. Je zou voor een stenen terras kunnen kiezen en deze via een pad van houtsnippers verbinden met de overkapping. Het voordeel van een stenen terras is dat deze niet te lang vochtig blijft als het in de zomer kort regent. Bij een tuin met jungle look past een houten loungeset goed. Ook kunststof tuinmeubelen zijn populair in deze tuinen. Combineer ze met leuke lichtgrijze kussentjes! 

Elementen uit de tuin in huis gebruiken

Eerder las je al, dat het slim is om voor een jaloezie van hout te kiezen voor het raam richting de tuin. Er zijn echter meer manieren om de tuin terug te laten komen in de woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een aantal planten in huis, die je ook in de tuin gebruikt.

Zo heeft niet alleen de tuin, maar ook je woning een echte jungle look! Probeer daarbij natuurlijke materialen in je interieur terug te laten komen. 

Adv. Bol.com Gardena