Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinmetamorfose met lentebollen

Kan je terras wel een opkikker gebruiken in deze maanden? Met kant-en-klare lentebollen zorg je in no time voor een metamorfose. Kijk, kleur!

Plant nu bloeiende bloembollen

Terwijl jij je de afgelopen herfst zuchtend in een regenpak hees, waren bloembollenkwekers druk met het planten en kweken van bloembollen. Sinds januari staan die bollen in de knop klaar om snel te gaan bloeien. Kijk maar eens bij het tuincentrum of bij je bloemist. Daar staan ze nu op je te wachten: felroze hyacinten, kanariegele tulpen en knalblauwe of witte druifjes.

Bollen en vorst: hoe zit het ook alweer?

Bollen kun je in potten neerzetten, of als je een tuin hebt in de volle grond. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat deze lentebloeiers extra goed bloeien. Je hoeft ze alleen bij droog weer af en toe een slokje water te geven. Plant de lentebollen wel als de temperatuur boven nul is. Schommelt deze rond het vriespunt dan is er nog niks aan de hand, maar bij strenge vorst kun je de bloeiende bollen beter binnen halen.

Een bloeiend terras in 3 stappen. Was alles maar zo makkelijk!

  • Stap 1: Haal kant-en-klare lentebloeiers in huis. Mis en match kleuren of kies voor verschillende bollen met dezelfde kleur.
  • Stap 2: Haal het kweekpotje van de bloeiende lentebollen en plant deze in de volle grond of manden, bakken of potten.
  • Stap 3: Even je handen wassen, je terras oplopen en diep ademhalen. Ruik je ‘m, de lente?

Meer weten? Bekijk de video Voorjaar in een handomdraai:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Adv. Bol.com Gardena