Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zo onderhoud jij je tuinmeubelen

Wanneer we investeren in mooie meubelstukken voor in de tuin, willen we deze dan ook zo lang mogelijk mooi en goed houden. Hoe je met jouw tuinmeubelen omgaat, is een belangrijke factor bij het behoud van jouw tuinmeubelen. Het is dan ook enorm belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden zodat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Ben je benieuwd naar hoe jij het beste je tuinmeubelen kunt onderhouden? Lees dan dit artikel verder.

Tuinmeubel verf beschermlaag

Berg je tuinmeubelen op

Allereerst is het belangrijk om je meubelen goed op te bergen wanneer het regent en bijvoorbeeld vriest. Regen en vorst kunnen jouw meubelen namelijk beschadigen en een stuk minder mooi maken. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je jouw loungeset tuin in de winter opbergt in een schuur, of misschien kun je kleinere meubels bij jou op zolder plaatsen. Mocht je onvoldoende bergruimte hebben om je meubels in op te bergen? Dan kun je ook speciale zeilen voor in de tuin kopen. Koop een goed dik en waterdicht zeil die je over je meubels kunt plaatsen. Zo zullen ze beschermd worden tegen de kou, maar ook tegen de regen. 

Bescherm je meubelen tegen de zon

Verder is het ook belangrijk om je tuinmeubelen goed te beschermen tegen de zon. Ook de zon kan jouw hout uitdrogen, en kan er voor zorgen dat de kleur van het hout vergrijst en vervaagt. Wanneer het erg zonnig is in jouw tuin, kun je jouw tuinmeubelen dus het beste op een plekje met schaduw plaatsen, onder een boom of parasol bijvoorbeeld. Verder zijn er ook speciale UV-werende producten die je op jouw meubels kunt aanbrengen. 

Behandel het hout

Verder kun je verschillende producten kopen die je op je meubelen kunt aanbrengen om deze mooi te houden en te beschermen tegen uitdroging. Uitdroging van het hout zal het hout een stuk minder mooi maken, en zal ervoor zorgen dat het hout kan gaan splijten. Je kunt bijvoorbeeld speciale olie of bijvoorbeeld een silicone spray kopen waarmee jij jouw hout regelmatig kunt behandelen.

Draai de schroeven aan

Een laatste tip is om regelmatig te controleren of de schroeven en andere belangrijke onderdelen van jouw meubels wel goed stevig aangedraaid zijn. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij een aluminium loungeset. Zo kun je voorkomen dat je meubelstukken plotseling uit elkaar zullen vallen, of dat het hout zo maar kan breken.

Met een goed onderhoud, kun jij langer van je tuinmeubelen genieten. Bescherm ze goed tegen de invloeden van het weer, en controleer regelmatig of ze nog goed en stevig in elkaar zitten. 

Adv. Bol.com Gardena