Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Je woningwaarde verhogen in drie stappen

De huizenmarkt is flink concurrerend op dit moment. Dat betekent dat je er dus alles aan doet om je huidige woning zo goed mogelijk te verkopen. De woningwaarde verhogen speelt dus een belangrijke rol in het geheel. Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om de waarde van je woning hoger te maken. Daar zijn zelfs een aantal zaken bij die je misschien totaal niet zou verwachten. Wie over de juiste kennis beschikt kan zo dus al snel duizenden euro’s meer krijgen voor de woning. Dit is wel heel belangrijk.

De woonkosten weten te verlagen

Een manier waarop je woning meer waard kan worden, is door de woonlasten te verlagen. Wanneer de nieuwe bewoner minder kosten heeft, dan is er meer budget beschikbaar om de woning te kopen. Dat maakt sommige woningen dan ook extra aantrekkelijk. Je kunt bijvoorbeeld eens door een specialist naar de WOZ-waarde laten kijken. Deze waarde vormt de basis voor allerlei gemeentelijke belastingen. Die moet dus wel accuraat zijn. In veel gevallen blijkt dit veel te hoog ingeschat. Door hier dus opnieuw naar te laten kijken is een heel pakket aan kosten te verlagen voor de bewoner.

Investeer in enkel opknapwerkzaamheden

De woning een frisse look geven is de volgende stap die je zet. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van het houtwerk. De investering die je doet, haal je er gemakkelijk uit. Je woning wordt namelijk veel meer waard wanneer deze toekomstbestendig is gemaakt. Het is al vaak gebleken dat een woning direct beter verkoopbaar wordt wanneer deze er goed uitziet, dus alleen in dat opzicht is het al belangrijk om er zeker van te zijn dat het schilderwerk op orde is. Werk met een echte specialist op dit gebied. Zo kan je zeker zijn van goede kwaliteit.

Leg een moderne tuin aan

Een andere investering die er gemakkelijk uit te halen is bij verkoop, is het bijwerken van de tuin. Niet alleen moet alles er strak en mooi bijgehouden uitzien. Ook is het belangrijk dat je tuin helemaal van deze tijd is. Voor de uitstraling van je woning is dit van groot belang. Dit maakt de woning al direct aantrekkelijker voor potentiële kopers. Is het ook nog eens een tuin waar jaren mee vooruit gegaan kan worden? Dan is de kans nog groter dat de kopers meer budget vrij durven te maken om jouw woning te kopen.