Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

IP-camera's voor buiten

Met een IP-camera kun je alles beveiligen wat los en vast zit, bijvoorbeeld voor de robotmaaier in de tuin, om de elektrische fietsen in de gaten te houden of om te zien wie er voor de deur staat. Houd op afstand de omgeving van het huis in de gaten en blijf op ieder moment van de dag op de hoogte van wat er in en om de tuin gebeurt. Zo kun je met een gerust hart op vakantie en hoeven er geen buren op het huis te passen. Kies een IP-camera met ingebouwde microfoon en speaker zodat je eventueel met een bezoeker kunt praten. Bovendien zijn IP-camera’s ook weerbestendig, zodat je ze zonder zorgen buiten kunt ophangen.

De werking van een IP-camera

IP-camera’s worden verbonden aan het internet via een utp-kabel of via WiFi, IP staat ook voor ‘Internet Protocol’. Hierdoor zijn IP-camera’s vaak van betere resolutie dan andere camera’s. Ook kunnen foto’s en filmpjes direct op de cloud opgeslagen worden en kun je de beelden overal raadplegen, als je maar een internetverbinding hebt. Toch is er nog een groot verschil in de verschillende soorten camera’s.

IP-camera’s bij 50five

Op 50five.nl vind je allerlei soorten IP-camera’s, zowel met snoer als draadloos, bewegingsdetectie en met of zonder zoom. Ga voor een volledig beveiligingssysteem met bijvoorbeeld 2 of 3 camera’s als je een hele grote tuin hebt. Je kunt ook een losse IP-camera kopen om bijvoorbeeld alleen de voortuin en de voordeur te kunnen zien. De prijs van de losse IP-camera’s varieert van ongeveer 50 euro tot wel 250 euro. Veel goedkope IP-camera’s kunnen kantelen, bewegingen detecteren en hebben nachtzicht. Duurdere camera’s hebben ook zoom, zoals de Foscam Outdoor Dome, die bovendien volledig waterdicht is. De camera is ook op afstand 350 graden draaibaar en 100 graden kantelbaar.

Tips voor het kiezen van beveiliging

  • Ga voor nachtzicht met genoeg bereik: de meeste inbraken gebeuren ‘s nachts.
  • Gebruik meer camera’s als één camera niet alle plekken kan bereiken.
  • Hang de camera niet tegen de zon in, dan verschijnt er een witte vlek op het beeld.
  • Ook waterdichte camera’s hebben soms een onderhoudsbeurt nodig, de kabeltjes zijn wel weersgevoelig.
  • Draadloze IP-camera’s hebben als voordeel dat de kabeltjes niet kunnen slijten.

De camera checken via je telefoon

Doordat beelden en filmpjes worden opgeslagen kun je deze via je telefoon op ieder gewenst moment terugkijken. Ook kun je de camera zelf bedienen met je telefoon, door hem bijvoorbeeld te kantelen. Als de camera met een app werkt, is het vaak ook mogelijk om een alarm in te stellen: zodra deze geactiveerd wordt, ben je meteen op de hoogte van eventuele problemen. Veiliger wordt het niet. Bovendien kun je de sterkte van je verbinding verbeteren door ook je router uit te breiden met een mesh-netwerk. Dit zorgt voor een snellere gegevensoverdracht, zodat je binnen no-time de benodigde filmpjes kunt downloaden.

IP-camera installeren

Omdat IP-camera’s met het internet verbonden moeten zijn, is het meeste werk waarschijnlijk het aansluiten van de camera aan de router. Hierna is het verbinden bijna hetzelfde als met een laptop verbinding maken met het internet. Voor draadloze camera’s geldt dat ze wel de router moeten kunnen bereiken. Bij een te zwak WiFi-signaal zal de camera gaan haperen of kan hij helemaal niet werken.

Adv. Bol.com Gardena