Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Interieurtrends 2020

De tijd gaat ontzettend snel, we kunnen bijna weer het nieuwe jaar aantikken. Trends veranderen razendsnel. Dankzij de technologie van tegenwoordig zijn we in staat snel met elkaar te communiceren. Trends zijn hierdoor sterk afhankelijk van wat invloedrijke personen (influencers) delen met hun netwerk. Ieder vakgebied krijgt te maken met de snelheid van nieuwe ontwikkelingen en trends. Ook de interieurbranche staat bekend om de veelal wisselende vormgeving. Kleuren, materialen en vormen wisselen per seizoen. Een trend die al een aantal jaar blijvend is, is de trend die is ontstaan in Scandinavië. Deze trend kenmerkt zich door minimalisme en het groen.

 

Stijlvol het nieuwe jaar in

In 2020 staat 'duurzaamheid'weer hoog op ons prioriteitenlijstje. Producten die op een milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt met herbruikbare materialen zijn erg populair, onder consumenten als producenten. De kringloopwinkel is een praktische winkel, waar je items kunt kopen voor in je huis. Naast een duurzaam productieproces met het oog op ‘een betere wereld’, zijn natuurlijke materialen en kleurtonen een trend in 2020. Het kleurenpalet kan nog wel verschillen, maar liggen allemaal dichtbij de natuur. Ijsblauw, bruin, oranje en groen zijn de vier hoofdkleuren dit jaar.

interieur-planten

Technologie

Daar heb je weer het onderwerp wat een grote rol speelt in onze samenleving, namelijk de technologie. Ook het interieur wordt betrokken bij de technologie. Hieronder een aantal tips die jou (en je gezin) onderweg helpen bij het moderniseren van je woning. Daarbij helpen deze tips bij het besparen van energie en kosten! 

  • Plaats zonnepanelen op je dak 

  • Maak gebruik van een slimme thermostaat 

  • Schakel LED lampen in die automatisch uit en aan gaan

  • Vermijd kabels

Zonnepanelen kunnen helaas niet op elk type dak geplaatst worden. Schakel een vakman in die aan de hand van uitvoerig onderzoek kan bepalen of jouw dak geschikt is. De slimme thermostaat is een gadget die steeds vaker terug te zien is in huishoudens. Je krijgt direct inzicht in het energieverbuik en kan je de verwarming op een afstand bedienen. LED lampen die automatisch uit en aangaan zijn milieubesparend, omdat ze weinig energie verbruiken. Er zijn naast al deze mogelijkheden ook nog opties in interieurproducten die reageren op spraak. Op die manier wordt het gebruik erg efficiënt. 

 

Bespaar ruimte

Het inwonersaantal in Nederland neemt aanhoudend toe. De beschikbare woonruimtes neemt daarmee sterk af. Daarom is het belangrijk om een slim om te gaan met ruimtes. Vooral mensen in de stad hebben efficiënte manieren gevonden om hun woonomgeving te optimaliseren. Zo worden fietsen aan de muur geplaatst. Als je weinig ruimte hebt in je woning, kan je het beste je muren wit verven. Hierdoor lijkt je woning direct een stuk groter. Veel mensen denken dat witte muren te ‘steriel’ is en het uiterlijk heeft van wachtruimte bij de dokter. Het tegendeel is echter waar, als je een op een creatieve manier je woning inricht. Denk aan kussens met een leuke, grafische print en/of ingelijste posters met leuke teksten. Zo kun je eenvoudig afwisseling in je woning aanbrengen. Veel plezier met het herindelen/inrichten van je woning. Met een nieuw interieur ben jij klaar voor 2020!