Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kattenkruid snoeien voor een tweede bloei!

In de video van deze week laat Jurgen zien hoe je een tweede keer van je kattenkruid kunt genieten. En dat is heel eenvoudig.

Veel plant voor weinig werk

Kattenkruid of Nepeta komt in allerlei varianten voor, tot wel 250 verschillende soorten, maar wat ze gemeen hebben zijn de prachtige paarse bloemen en de heerlijke geur. De plant heeft weinig verzorging nodig, een plekje zon en af en toe wat water en deze plant is al gelukkig. De naam danken ze aan de reactie die het uitlokt op katten, zij zijn er namelijk dol op. Kattenkruid wordt vaak in kattenspeelgoed gestopt, zodra katten eraan ruiken worden ze heel speels of blijven ze juist doodstil staan.

Tips voor de snoei

Bekijk de video van Jurgen om te zien hoe ver je kattenkruid af kunt knippen. Zowel in het voorjaar als eind juli kun je de plant kortwieken.

Een lang leven

Door de plant eind juli te snoeien kun je het kattenkruid een tweede bloei geven. Zo kun je tot in oktober van de paarse bloemen genieten! En niet alleen jij, ook vlinders en bijen zijn dol op kattenkruid. Meer planten in de tuin voor vlinders en bijen? Denk dan ook eens aan lavendel, de vlinderstruik, zonnehoed en salie.

Adv. Bol.com Gardena