Vind jouw tuincentrum

Hortus Botanicus Amsterdam begint podcast

Begin april is de Hortus Botanicus in Amsterdam een podcast begonnen over planten: Podplanten welteverstaan. Er staan al 8 verhalen over planten in de hortus op het nieuwe kanaal.

De podcast van de Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld en heeft meer dan 4000 planten, genoeg inspiratie voor verhalen dus. De verhalen beginnen bij de eik bij de ingang van het park, waarna je ongeveer 10 minuten kunt genieten van allerlei weetjes over een bijzondere boom, plek of specerij. De podcast is ontstaan uit de rondleidingen die worden gegeven. Je leert natuurlijk veel meer als je een rondleiding volgt in de tuin, maar niet iedereen denkt daar misschien aan. Door een podcast te starten kun je ook thuis of onderweg naar de plantenverhalen luisteren.

De eerste serie

In de eerste serie neemt Arend Wakker, bioloog en gids in de Hortus, je mee door de tuin. Nog leuker: de podcast in de Hortus zelf beluisteren. Naast verhalen over planten en bomen staan er ook gesprekken met medewerkers over de werkzaamheden in de tuin op het programma. Beluister de podcasts via de website of via iTunes en Spotify.

De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt er ook terecht in het restaurant voor een kopje thee of een lunch.