Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Alle soorten dakbedekking

Het dak van uw huis is van groot belang omdat het het gebouw beschermt tegen de elementen en de structuur van het dak intact houdt. Omdat het voortdurend aan het weer wordt blootgesteld, is het begrijpelijk dat het mettertijd in kwaliteit afneemt, waarbij platte daken sneller achteruitgaan dan schuine daken. Wanneer de dakbedekking beschadigd is, is het tijd om deze te vervangen. Misschien weet u niet dat u kunt kiezen uit een groot aantal dakbedekkingsmaterialen. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Deze gids zal elk type en formaat dakbedekking die beschikbaar is doornemen!

Dakbedekking EPDM

Waar moet je op letten bij het kiezen van dakbedekking?

Het is essentieel om bij de keuze van een dakbedekking rekening te houden met de vorm van het dak, want de twee soorten, plat en hellend, vereisen verschillende soorten. Elk type dakbedekking heeft zijn eigen unieke eigenschappen, duurzaamheid en kosten. Ongeveer de helft van de beslissing is al genomen wanneer u rekening houdt met de vorm van het dak. Overweeg uw wensen en budget voordat u tot een definitieve keuze komt. Het installeren van dakbedekking op een plat dak is minder duur vanwege de eenvoudigere manier van aanbrengen, maar het zal eerder aan vervanging toe zijn dan een hellend dak. Het is essentieel om een dakdekker in te huren voor de installatie van de dakbedekking, omdat deze een essentiële rol speelt bij de bescherming van het dak en het huis.

Platte daken

Heeft u een platte dakbedekking, dan kunt u kiezen uit vier opties voor uw dakbedekking: EPDM, bitumen, PVC en milieuvriendelijke dakbedekking. Platte dakbedekking is kwetsbaarder voor weersomstandigheden dan schuine dakbedekking en moet dus vaker worden vervangen. Bovendien is het iets voordeliger om dakbedekking op een plat dak te plaatsen, omdat het makkelijker begaanbaar is.

EPDM

EPDM is een elastisch en onderhoudsarm materiaal dat zeer waterdicht en UV-bestendig is, waardoor het minder snel barst dan andere materialen. EPDM gaat doorgaans 30 tot 50 jaar mee en kost ongeveer 60 tot 80 euro per vierkante meter. Gezien de enorme voordelen wat dit product te bieden heeft is het dan ook verstandig om hier goed naar te kijken. EPDM kopen kan hier.

Bitumen

Bitumen dakbedekking is ook bekend als dakbedekking en is de meest kosteneffectieve optie van de materialen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost gemiddeld € 40 tot € 60 per vierkante meter, met een levensduur van 20 tot 30 jaar.

PVC

Een veelzijdig soort dakbedekking is PVC, dat elastisch van aard is en de kans op breuken vermindert. Het is ook bestand tegen diverse klimaatomstandigheden, zoals grote temperatuurverschillen. Over het algemeen kost PVC 50 tot 70 euro per vierkante meter en heeft het een levensduur van 15 tot 40 jaar.

Groen dak

Groendaken worden snel populair, waarbij planten op het dak worden geplant. Er zijn tal van mogelijkheden - van een dak met siergras tot een volledige daktuin. Dit soort daken heeft een levensverwachting van 50 tot 70 jaar, maar is duurder, van 40 tot 200 euro per vierkante meter. Groendaken kunnen zelfs op hellende daken worden aangelegd.

Helende daken

Als uw dak schuin is, kunt u kiezen uit een groter aantal dakbedekkingsmaterialen dan bij een plat dak. Deze omvatten dakpannen, leien, riet, zink en milieuvriendelijke daken. Lees verder om meer te weten te komen over elk van deze dakbedekkingsopties.

Bedekking van het dak

De meest voorkomende vorm van dakbedekking zijn dakpannen. Deze zijn er in verschillende kleuren en maten en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Zo zijn betonnen dakpannen meestal het goedkoopst, terwijl keramische dakpannen iets duurder zijn. Over het algemeen kosten dakpannen tussen 30 en 60 euro per vierkante meter, en ze hebben een levensduur van 30 tot 50 jaar.

Dakbedekking van leisteen

Als u een dak met een uniek karakter wilt, kunt u leisteen overwegen. Dit type dakbedekking is licht van gewicht, en lijkt van een afstand op dakpannen. De vorm is echter heel anders. U kunt kiezen voor natuurlijke of kunstmatige leisteen, en de kosten van dit materiaal variëren van 65 tot 120 euro per vierkante meter. De levensduur wordt geschat op 25 tot 100 jaar.

Riet

Huizen op het platteland hebben vaak een rieten dak, een klassiek type dakbedekking dat een unieke uitstraling heeft. Het kost ongeveer 70 tot 95 euro per vierkante meter en gaat doorgaans 30 tot 35 jaar mee.

Zink

Zink is een duurzaam metaal dat kan worden gebogen en is duurder dan riet. Het kost ongeveer 90 tot 110 euro per vierkante meter en gaat 70 tot 100 jaar mee.

Daktrim EPDM

Daktrim EPDM is een innovatieve dakbedekking die is ontworpen om superieure waterbescherming, energie-efficiëntie en duurzaamheid te bieden voor het dak van elk gebouw. Met zijn geavanceerde materialen is Daktrim EPDM de perfecte keuze voor iedereen die zijn dakbedekking wil upgraden. Van verhoogde energiebesparing tot verbeterde veiligheid, Daktrim EPDM biedt een scala aan voordelen die u kunnen helpen geld te besparen en uw dak in tip-top conditie te houden voor de komende jaren. Of u nu op zoek bent naar een dak dat tientallen jaren meegaat of een dak dat uw gebouw kan beschermen tegen de slechtste weersomstandigheden, Daktrim EPDM is de perfecte oplossing. Met zijn superieure prestaties kan Daktrim EPDM u voorzien van een betrouwbaar, duurzaam dak dat de tand des tijds zeker zal doorstaan.

 

Adv. Bol.com Gardena