Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Het beste alternatief voor houten vlonders

Het is weer zomer! Door de corona crisis zullen de vakantieplannen voor velen jammer genoeg niet doorgaan. Wat nu?! Misschien heb je het al gelezen op het nieuws, Nederland is massaal aan het renoveren geslagen van huis en tuin. Een goede investering van je tijd en geld.

Je tuin veranderen!

Met een paar aanpassingen kun je je tuin al omtoveren tot een plek waar je helemaal tot rust komt.

Een eenvoudige manier om dit te doen is door te kiezen voor een vlonder. Vlonders in het algemeen geven een tuin een gezellige en rustieke uitstraling. Toch zijn er toch echt een paar nadelen waar je rekening mee moet houden als je kiest voor vlonderplanken van hout. Door het Nederlandse klimaat is het vaak zo dat houten vlonders niet lang mooi blijven. Door vocht verkleuren vlonderplanken snel, ook kunnen ze aangetast worden door vocht waardoor houtrot ontstaat. Nog een nadeel is dat houten vlonderplanken nadat ze een langere periode buiten liggen krom gaan staan. Omdat het aanschaffen van een vlonder een grotere uitgave is, zou het niet fijn zijn als deze na een paar maanden alweer vervangen of hersteld zou moeten worden. Gelukkig is er inmiddels een heel goed alternatief op de markt gebracht.

Vlonderplanken kopen

Bij Henderson Living zijn er namelijk vlonderplanken te verkrijgen die gemaakt zijn van composiet. Deze composiet vlonderplanken bestaan voor 60 procent uit hout en voor 40 procent uit kunststof. Door de precieze afweging van de materialen hebben vlonders van composiet de beste eigenschappen van houten vlonders en vlonders van kunststof gecombineerd. De uitstraling ervan lijkt op dat van een echte houten vlonder. Toch is het onderhoud ervan gelijk aan dat van vlonders van kunststof. Het geeft meteen een luxueuze uitstraling aan een tuin. Zo kun je nog jaren vakantie in eigen tuin blijven vieren!

Adv. Bol.com Gardena