Vind jouw tuincentrum

Koningsdag komt er weer aan!

Koningsdag staat bijna voor de deur; de dag dat alles oranje kleurt. De straten, kleding en zelfs de mensen (want op deze dag is zelfs schmink niet te gek!) kleuren allemaal oranje! En eigenlijk is dat wel een lekker vrolijke kleur, dus waarom zou je deze niet in je huis of tuin halen?

Oranje bollen koorts

Er zijn genoeg planten met oranje bloemen te vinden. Tulpen bijvoorbeeld: genoeg oranje versies in verschillende tinten zoals ‘Apricot Beauty’, ‘Prinses Irene’ en natuurlijk ‘Willem van Oranje’. Of oranje narcissen zoals de ‘Grand Soleil d’Or’, ‘Altruist’ en Narcissus Orangerie.

Daarnaast heb je nog koninklijke bloemen als de Fritallaria imperialis Aurora, oftewel de keizerskroon (die heel toepasselijk ook oranje bloeit) en Lelies als de Lilium Enchantment en de tijgerlelie Lilium lancifolium.

Verder kun je op de Latijnse naam van bloemen en planten letten. Staat er aurantiaca, aurantiacum of aurantiacus in de naam? Dan gaat het om een plant met oranje bloemen, bessen of andere oranje kenmerken.

Oranje boven!

Natuurlijk zijn er nog veel meer oranje bloemen te vinden zoals Chrysanten, Gerbera’s en Rozen. Op koningsdag zelf kun je ook nog naar een tuincentrum gaan, mochten de andere evenementen je niet aanspreken! Bekijk welke tuincentra bij jou in de buurt open zijn op koningsdag.

Alvast een fijne koningsdag gewenst!