Vind jouw tuincentrum

Kokodama 2.0

De nieuwe Kokopot van Kokodama bestaat uit 99% natuurlijke materialen, is 100% biologisch afbreekbaar en volledig vrij van plastic.

Gemaakt van natuurlijke vezels

De nieuwe Kokopot van Kokodama wordt handgemaakt in Sri Lanka en bestaat volledig uit kokosvezels. De bol is een prachtig alternatief op de bestaande plastic bloempotten. Je kunt er allerlei soorten planten in kwijt, bovendien past het natuurlijke uiterlijk van de pot perfect bij de rest van je planten. Er was al eerder de hangende pot van kokosvezels, maar deze pot kun je ook neerzetten. Een ideaal cadeau voor de feestdagen!

Ideetjes voor de Kokodama

  • Ga voor de bol van kokosvezel met de rhipsalis of de scindapsus en zet hem op je badkamerkastje. De planten hebben een luchtzuiverende werking!
  • De ronde bladeren van de pannenkoekenplant passen perfect in de Kokopot en overal in huis.
  • Ook de slaapkamer kan wel een plant gebruiken. Wat dacht je van de botanische XXL hangplanten, zoals de Epiphyllum.
  • De potten doen het ook prima op het balkon, ideaal voor je kruidentuintje.
  • Verzamel wat vetplantjes uit de Desert-collectie, ze zien er prachtig uit en hebben maar weinig aandacht nodig!

Over Kokodama

De makers van Kokodama maken allerlei producten uit één van de oudste bomen ter wereld, de kokospalm. De producten worden vervaardigd in Sri Lanka en met elke verkochte pot gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka. Met elke aankoop steun je daarom de lokale economie van het land. Het doel is om mensen meer in contact te brengen met de natuur voor een goede balans.