Vind jouw tuincentrum

Help! Valentijnscadeaus?!

Het is weer bijna Valentijnsdag; de dag dat je jouw geliefde extra in het zonnetje zet. Traditioneel gezien is deze dag voor romantische koppels, maar tegenwoordig kun je ook je beste vriend, vriendin of familielid verrassen met Valentijnsdag. Dat maakt deze dag ook een leuke feestdag als je geen relatie hebt. De grote vraag blijft alleen: wat geef ik?

Valentijnsdag toen en nu

Vroeger werd er veel waarde gehecht aan bepaalde tradities en deze bepaalden dan ook gedeeltelijk wat een geschikt Valentijnsdag cadeau was en wat niet. De kleuren van bloemen hadden bijvoorbeeld ook specifieke betekenissen. Rood staat voor liefde, geel voor vriendschap en paars voor rouw. Ook de bloemen of plant zelf hebben een bepaalde betekenis. Edelweiss wordt bijvoorbeeld geassocieerd met bescherming en de roos wordt natuurlijk geassocieerd met liefde.

Tegenwoordig zijn deze symbolische betekenissen niet meer zo van belang en bij veel mensen onbekend. Daarom is het steeds belangrijker geworden om iets te geven dat persoonlijk is en wat de ontvanger echt leuk vindt. Door deze vrijheid in keuze is het moeilijker om iets leuks te verzinnen voor Valentijnsdag, omdat er zó veel keuzes zijn, maar het is ook veel leuker geworden omdat je niet beperkt wordt.

Valentijnsdag cadeau

Hoe verzin ik een leuk cadeau?

Wat wil je zeggen met het cadeau? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen bij het uitkiezen van een Valentijns cadeau. Wat je iemand geeft zal dus sterk afhangen van de persoon die je het geeft en wat jullie relatie voor jou betekent. Laat je fantasie de vrije loop!

Valentijnscadeau voor je geliefde

Ga je voor je geliefde op zoek naar een cadeau voor Valentijnsdag? Dan wil je iets kopen dat jouw liefde voor hem of haar laat zien. Snel valt te denken aan rode of roze bloemen, zoals een boeket rozen of een kamerroos. Echter verwelkt een boeket snel en natuurlijk wil je dat je geliefde lang kan genieten van zijn of haar cadeau. Denk daarom ook eens aan planten die wat langer meegaan. Bijvoorbeeld een anthurium, deze plant heeft het hele jaar door bloemen waarvan het blad doet denken aan een hartvorm. Ook een vlinderorchidee blijft lang bloeien, of kies een frangipani; een kamerplant die in de lente en zomer prachtig bloeit. Om het helemaal af te maken kun je ze in een mooie pot zetten.

Valentijnsdag cadeau

Valentijnscadeau voor je beste vriend, vriendin of familielid

Met Valentijnsdag kun je natuurlijk ook voor een goede vriend, vriendin of ander familielid een cadeautje kopen om ze te laten weten dat je ze enorm waardeert. Deze feestdag is écht niet meer exclusief voor stelletjes! Voor een goede vriend of vriendin is een vrolijk of uniek plantje een leuk cadeau. Denk dan bijvoorbeeld aan een vrolijke potroos of een woestijnroos. Ben je avontuurlijk en wil je voor een meer unieke plant gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor een maancactus.

Wat geef ik met valentijnsdag?

Voor meer Valentijnsdag cadeau inspiratie kun je op deze pagina alle kamerplanten vergelijken om een mooie plant uit te kiezen!

Fijne valentijnsdag!