Vind jouw tuincentrum

Halloween...

Het is volop herfst, blaadjes in alle kleuren van de regenboog dwarrelen door de straten, binnen staat de verwarming een graadje hoger en brengen kaarsen een hoop gezelligheid. En op 31 oktober wordt Halloween gevierd, een feest dat goed aansluit bij onze behoefte aan sfeer en warmte om ons heen. Zo wordt menig huis aangekleed met decoraties van pompoenen, noten en kleurige appeltjes.

Binnen waarbij een lichtje in een uitgeholde pompoen voor een prachtig sfeerlicht zorgt, of buiten waar een fraaie herfstuitstalling de tuin wéér de moeite waar maakt. Het decoreren kan met allerlei materiaal uit eigen tuin. Zaaddozen van Judaspenning blinken als zilveren munten en de sierlijke zaadpluimen van de Astilbes zijn nog steeds mooi. Combineer deze planten met klimop en een groep kleurige pompoenen in verschillende soorten en maten en ga op zoek flink wat kleurig herfstblad, noten en bessen.

Combineer de decoraties uit eigen tuin met onze kleurige heide en de vrolijke bessen van Pernettya en Gaultheria en u kunt wekenlang van de fraaie herfsttafel genieten.

Tip: Vaak zult u de potten gebruiken waar een aantal weken geleden nog zomerbloeiers in hebben gestaan. Dit kan natuurlijk prima, maar maak de potten voor gebruik wel goed schoon zodat eventuele ziektes het herfstplaatje niet al na een paar dagen verpest.