Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Grote kamerplanten voor een botanische look

Met grote kamerplanten geef je ieder interieur een botanische look in een handomdraai. En laat dat nou net een hele grote trend zijn! Wil jij echt een statement maken met je nieuwe aankoop? Kies dan voor één van de onderstaande kamerplanten. Deze kunnen allemaal erg groot worden en zijn ook qua stijl heel populair. 

Goudpalm

De goudpalm (oftewel de Areca palm) is perfect voor in een botanische woning. De speelse kamerplant heeft een luchtzuiverende functie en kan zich eenvoudig aanpassen aan de omgeving. Hij voelt zich dus ook prima thuis in je slaapkamer of kantoorruimte. Daarnaast is een Kentia palm een goede optie. Deze palm is wat robuuster en ontzettend makkelijk te verzorgen. Ook geschikt voor mensen zonder groene vingers!

Bananenplant

De enorme bladeren van de bananenplant maken dit exemplaar erg charmant. Bij de Baloe bananenplant hebben ze zelfs een donkerpaars patroon. Deze bladeren zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben ook nog een handige functie. Ze stoten namelijk vocht uit. Hierdoor kun je de luchtvochtigheid in de kamer eenvoudig omhoog halen. Vergeet alleen niet om de kamerplant regelmatig genoeg water te geven om uitdroging te voorkomen.

Tip: Zie je het niet zitten om zo’n grote kamerplant te vervoeren in je auto of achterop de fiets? Laat het dan gewoon thuisbezorgen! Op de website van Plantsome kun je allerlei gave kamerplanten online bestellen. Vaak worden ze de volgende dag al geleverd. Alle planten komen direct van de kweker en hebben daarom maar liefst 3 maanden garantie. Zo makkelijk kan het zijn!

Dracaena

De Dracaena wordt ook wel de drakenplant of drakenbloedboom genoemd. Je hoeft deze stoere plant maar weinig water te geven om hem gelukkig te maken. Hij is gek op daglicht, maar zal ook overleven in de schaduw. Daarnaast is de kamerplant sterk luchtzuiverend. Geef het dus gerust een mooi plekje in de slaapkamer.

Monstera

Een urban jungle is niet compleet zonder een grote gatenplant. De Monstera kan in zijn natuurlijke habitat maar liefst 20 meter hoog worden. Maar een variant van 1 of 2 meter in je huiskamer is ook al opvallend genoeg. Let wel goed op als je huisdieren hebt, deze populaire kamerplant is namelijk giftig.

Yucca

De Yucca ken je misschien ook wel als de palmlelie. Er zijn kleine versies van deze groene vriend verkrijgbaar (denk aan 40 of 50 centimeter), maar je kunt ook helemaal uitpakken met een Yucca van 1,5 meter hoog. De kamerplant heeft maar weinig water nodig en kan wel tegen een stootje. Een prima aankoop voor beginners of luie plantenliefhebbers.

Ficus Lyrata

Als de woorden Ficus Lyrata je niet zoveel zeggen, gaat er wellicht wel een lampje branden bij de bijnamen vioolplant en tabaksplant. Deze kamerplant is namelijk al jaren een van de populairste soorten. De vioolvormige bladeren hebben een mooie zichtbare nerfstructuur. Met de juiste verzorging en een constante temperatuur groeit de plant met gemak richting het plafond. Je kunt dit natuurlijk ook voorkomen door de Ficus terug te snoeren. Maar let op: het sap dat tijdens het snoeien uit de takken komt, is giftig.