Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Geniet van je tuin, ongeacht je leeftijd!

 

Iedereen is een buitenmens en wil genieten in de tuin als het mooi weer is. De zomer is bijna voorbij, maar ook in het najaar is het heerlijk om in de tuin te zitten. Maar hoe kan je genieten van je tuin als je wat minder goed ter been bent? We geven je een aantal tips en handig tuingereedschap zodat je zelf je tuin kunt onderhouden. Dat is leuk, gezond en bespaart je een dure tuinman!

Gazon maaien met de robotmaaier

Ondanks de opkomst van kunstgras, geven veel Nederlanders de voorkeur aan een mooi en natuurlijk gazon. Vanaf het voorjaar moet gras regelmatig gemaaid worden en dat is best een intensief klusje. Een robotmaaier neemt dit werk uit handen. Het enige dat je hoeft te doen is het basisstation langs je gazon plaatsen en markeren waar de maaier wel en juist niet moet komen. Vervolgens doet de robotmaaier volautomatisch zijn werk. Zelfs opladen is niet nodig, want de maaier laadt zichzelf gewoon op als het nodig is. Ook handig: goede robotmaaiers hebben een beveiliging zodat ze niet werken in een andere tuin!

Speciaal tuingereedschap senioren

Tuingereedschap is lastig te gebruiken als je niet helemaal fit bent, maar gelukkig zijn daar oplossingen voor. Zo zijn er speciale handvatten waarmee het eenvoudig is om gereedschap goed vast te houden. Ook is het traditionele handgereedschap verkrijgbaar met een lange steel en ergonomische handgreep, zoals een kleine schep, schoffel en hark. Vraag bij je lokale tuincentrum naar de handige hulpmiddelen die er zijn.

Traplift voor buiten

Grote tuinen hebben vaak meerdere terrassen en hoogteverschillen. Dat is heel mooi en sfeervol, maar lastig als je niet meer goed de trap op en af kunt. Met een traplift voor buiten los je dit op. Deze trapliften zijn weersbestendig en passen in vrijwel iedere tuin. Bovendien hoef je de tuin niet aan te laten passen als je een traplift plaatst: je terrassen en hoogteverschillen blijven zoals ze zijn en je kunt nog jaren genieten van je tuin.

Moeite met tuinonderhoud

Heb je al wat moeite met het onderhoud van de tuin? Met een aantal hulpmiddelen blijft tuinieren gelukkig voor iedereen mogelijk, ongeacht je leeftijd. Bovendien is tuinieren een hele gezonde activiteit: het vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en zorgt ervoor dat je aan je dagelijkse 30 minuten beweging komt. Ben je benieuwd welke aanpassingen voor de tuin en je woning mogelijk zijn? Vul deze lijst met vragen over je tuin in en je ontvangt gratis een overzichtelijk plan met mogelijkheden, tips en een schatting van de kosten.