Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Drie tips bij de styling van je tuin

We moeten nog even geduld hebben voordat we weer van de zomerzon kunnen genieten. Maar juist dit is het perfecte moment om na te denken over de inrichting van de tuin. Misschien ben je er niet meer zo tevreden over en is het tijd om wat aanpassingen te doen. Maar hoe begin je en welke acties moet je nemen voor het beste resultaat? Hieronder drie handige tips voor de styling van je tuin.

Less is more

Vaak hebben mensen de neiging om hun tuin te vol te zetten. Dat levert uiteindelijk een rommelig en onrustig beeld op. Het bekende credo less is more geldt niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin. Zet planten niet te dicht op elkaar en hang op het terras niet te veel prullaria op. Beter een paar goed gekozen accessoires dan een bonte verzameling van objecten die het evenwicht verstoren. Probeer tegelijk wel om wat kleur in je tuin te brengen. Niet alleen met vrolijke bloemen in allerlei kleuren, maar ook met bijvoorbeeld de potten op het terras of de kussens van je tuinstoelen. Waak er echter steeds voor dat het niet druk wordt.

Echte sfeermakers

Probeer te spelen met de ruimte die je ter beschikking hebt. Je kunt bijvoorbeeld een pergola plaatsen om de hoogte van je tuin wat beter te gebruiken. Veel mensen vergeten deze optie en missen daardoor een stuk ruimtelijk effect in de tuin. Het is een goed gebruik om een pergola te laten overwoekeren door klimplanten, waardoor je ook het groen letterlijk naar een hoger niveau tilt. Je kunt daar bovendien ook nog potten aan ophangen, waarin je mooie hangplanten laat groeien. De pergola zorgt tevens voor wat schaduw in de tuin. Dat laatste is zeker bij een hete zomerse dag een aangenaam pluspunt.

Nature rules

Veel mensen richten hun tuin zodanig in, dat er nauwelijks nog sprake is van natuur. Wil je echt tot rust komen in eigen tuin, dan zorg je er bij voorkeur voor dat de tuin echt een groene oase wordt. Enkele aanraders voor een sfeervolle en rustgevende aanblik zijn siergrassen zoals pampasgras en bamboe. Je kunt bepaalde bamboesoorten ook heel goed als erfafscheiding planten. Met name de fargesia leent zich hiervoor zeer goed. Informeer wel altijd goed of de door jou gekozen bamboesoort een woekeraar is. Plaats vervolgens een mooie set tuinmeubelen en het genieten kan beginnen!

Adv. Bol.com Gardena