Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Drie manieren om je huis op te vrolijken met planten

Ben je op zoek naar een manier om jouw huis wat op te vrolijken? Dit kun je bijvoorbeeld doen door planten aan te schaffen. Ze zorgen voor wat extra kleur, maar ook voor minder stress en een gezondere lucht. In dit artikel vertellen we op welke drie plekken in huis jij planten neer kunt zetten.
 

De woonkamer

Wil je je woonkamer opfleuren met planten? Er zijn talloze planten die je in de woonkamer kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor een Alocasia zebrina. Deze sierlijke plant heeft een elegante uitstraling en is een echte toevoeging aan je interieur. Let voor de aanschaf van een kamerplant altijd op zijn behoeftes, dit is namelijk voor iedere plant anders.

De perfecte standplaats van een plant is afhankelijk van de ligging van de kamer. Heb je een raam op het zuiden waar veel direct zonlicht doorheen komt? Pas dan op dat je kamerplant niet verbrandt! Veel planten krijgen namelijk last van zonnebrand als ze in de volle zon staan. Heb je een raam waardoor veel zonlicht komt? Dan is een cactus of een vetplant misschien het meest geschikt om in de vensterbank te plaatsen. Zet planten die graag wat minder licht krijgen een stukje bij het raam vandaan. 

Huisplanten

De slaapkamer

Ben je op zoek naar een toevoeging aan jouw slaapkamer interieur? Een plant die zich in de slaapkamer zeker thuis zal voelen is de Calathea. Deze plant komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied en groeit hier onder andere planten. De Calathea kan dus goed tegen wat minder licht en een hoge luchtvochtigheid, oftewel het is de perfecte plant voor in de slaapkamer. Een leuk weetje over de Calathea is dat hij ’s avonds zijn bladeren sluit en ze de volgende ochtend weer opent. Zo lachen zijn mooie, kleurrijke bladeren je toe als je wakker wordt. 
 

De badkamer

Een badkamer is meestal een ruimte met een hoge luchtvochtigheid en zonder veel direct zonlicht. Om je badkamer wat op te vrolijken kun je er een kamerplant neerzetten. Een plant die dol is op de omstandigheden in de badkamer is de varen. De varen behoort tot één van de oudste plantensoorten die we vandaag de dag kennen en groeit vooral op schaduwrijke plekken met een hoge luchtvochtigheid. De varen zal zich in een badkamer erg thuis voelen! 
 

Waar kan ik mijn planten aanschaffen?

Nu je weet welke plekken in je huis je kunt opfleuren met kamerplanten, is het tijd om je nieuwe plant aan te schaffen. Je kunt een tuincentrum bezoeken om planten te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je planten online te bestellen. Een voorbeeld van een website waar je online planten kunt bestellen is plantenshop24. Planten die je online bestelt worden zorgvuldig ingepakt zodat ze veilig op hun bestemming arriveren. 

We hopen dat dit artikel je voldoende geïnformeerd heeft over hoe je met planten je huis wat opvrolijkt! Welke plant staat binnenkort in jouw vensterbank te schitteren?

 
Adv. Bol.com Gardena