Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De voordelen van een opzetzwembad in je tuin

Wanneer je uit bed stapt, is het al mooi weer. Je hebt een dag vrij vandaag en hebt grote plannen. Maar nog voordat je je ontbijt op hebt, loopt het zweet al over je rug. Wat is het heet vandaag! Je gaat in de tuin zitten met je voeten in een teiltje met water. Het helpt niets. Je koelt er niet door af. Je pakt je zwembroek en fietst naar het zwembad. 

De fietsenstalling en parkeerplaats zijn overvol en er staat een lange rij wachtende mensen bij de kassa. Je fietst daarom direct maar door naar een recreatieplas. Daar aangekomen zie je dat de rode vlag gehesen is: er zit te veel blauwalg in het water. Teleurgesteld fiets je naar huis. Uit pure wanhoop steek je daar je hoofd maar een tijdje in de koelkast.

Een eigen zwembad in de tuin

Hoe fijn zou het niet zijn om een eigen zwembad in de tuin te hebben? Vroeger was dat alleen weggelegd voor de rijken onder ons. Maar tegenwoordig bestaat er een fantastisch alternatief voor dure ingegraven zwembaden: de opzetzwembaden. 

Zwemmen is gezond. Het werkt ontspannend na een lange werkdag en het brengt verkoeling op warme zomerdagen. Daarbij is een eigen zwembad ook een heel goede reden voor het organiseren van een gezellige 'pool party'!

Intex zwembaden worden wereldwijd het meeste verkocht. Top Zwembadshop heeft een groot assortiment Intex zwembaden en legt je graag uit wat de voordelen van deze zwembaden zijn.

Zes voordelen van opblaasbare- en framezwembaden

  1. Betaalbaar

Een opzetzwembad is een stuk minder duur dan een traditioneel zwembad dat ingegraven wordt. Een traditioneel zwembad is duur in aanschaf en daarom is het een exclusief product waar maar weinig mensen over beschikken. Wist je dat een traditioneel zwembad al snel 20.000 euro kost? Een Intex zwembad is daarentegen heel goed betaalbaar.

  1. Snel en eenvoudig op te zetten

Voor het opzetten van een opblaasbaar zwembad heb je alleen een goede pomp nodig. In een kwartier in zo'n zwembad meestal klaar om gevuld te worden met water. Voor het klaarmaken van een zwembad met frame heb je iets meer tijd nodig. Maar ook dit gaat snel. 

  1. Neemt relatief weinig ruimte in

Een Intex zwembad is groot genoeg om heerlijk in te chillen of echt in te zwemmen, maar ook klein genoeg om in de meeste tuinen te passen. Je hebt dus geen villa met riante tuin nodig om een opzetzwembad neer te kunnen zetten! 

  1. Mobiel

Omdat bovengrondse zwembaden relatief klein zijn en gemakkelijk opgezet kunnen worden, zijn ze goed geschikt om tijdelijk ergens neer te zetten. Je kan er bijvoorbeeld zelfs voor kiezen om je zwembad mee op vakantie te nemen. Of misschien wil je je zwembad wel aan een vriend uitlenen die een groot tuinfeest organiseert omdat het zulk mooi weer is?

  1. Snel schoon te maken

Het schoonmaken van een opblaasbaar zwembad of opzetzwembad met frame is niet ingewikkeld. Omdat het zwembad niet ingegraven is, kun je overal goed bij. Daarbij zijn de gebruikte materialen eenvoudig af te nemen. Schoonmaken kan gewoon met een sopje van milde zeep en water.

  1. Ruime keuze

Intex heeft een groot assortiment zwembaden. Dit assortiment is te bekijken via Top Zwembadshop. Door de ruime keuze in soorten, vormen en maten, is er voor ieder wat wils. Ook voor jouw tuin is er dus een geschikt zwembad te vinden. 

En?

Heb jij je zwembroek al klaar liggen? Deze zomer neem jij een duik in je eigen zwembad!