Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tijd voor tulpen

Op zaterdag 19 januari 2013 werd op de Dam in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. Na het succes van 2012 organiseerden de Nederlandse tulpenkwekers ook in 2013 de Nationale Tulpendag. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kon iedereen gratis tulpen plukken. Met deze feestelijke actie barstte het tulpenseizoen los want wereldwijd zullen meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen.

Tulpen uit Amsterdam

Meer dan 10.000 mensen hebben in januari 2012 gratis ‘tulpen uit Amsterdam’ geplukt. Nederlandse tulpenkwekers hadden een reusachtige tuin met zo’n 200.000 tulpen op de Dam aangelegd. Voor een impressie kunt u de onderstaande video ‘Nationale Tulpendag’ bekijken.

Start

Zoals het veilen van het eerste vaatje het haringseizoen opent, zo begint met Nationale Tulpendag het officiële tulpenseizoen. Tulpentijd markeert de periode van januari tot eind april waarin de meeste tulpensoorten verkrijgbaar zijn bij bloemist, supermarkt of bloemenkraam. Er zijn meer dan 1.000 (!) tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Holland.

 

Meer info over de Nationale Tulpendag vindt u op mooiwatbloemendoen.nl