Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De herfst kleurt rood

Roodgloeiend!

In het geel-goud-oranje-bruin van de natuur staat niets zo mooi als rode tuinplanten. Zien uw geraniums er niet meer allemaal even fris en fruitig uit? Pluk dan de dode takjes eruit en zet wat nog goed is allemaal in een grote pot, bak of mand bij elkaar.

Verwacht geen kamerbreed bloeiende tuin meer, maar werk met handige hoekjes: een paar potten op een etagère en een grote pot op de tuintafel zorgen zo toch voor een hoop vrolijkheid. Wilt u er toch nog iets nieuws bijzetten: rode gerbera en kniphofia op pot kunnen buiten staan zolang het niet vriest, net als Dicentra (Gebroken hartje) en aster op pot.

Doorbloeier

Even kennismaken: patio cyclamen zijn de stoere zusjes van de huiskamercyclamen die zo beeldig kunnen kwijnen als ze even te weinig aandacht krijgen. Daar heeft de patio cyclaam geen last van, die blijft gewoon vief en fleurig tot de vorst invalt. Wordt het een zachte winter, dan bloeit het knolletje gewoon door. Zorg dat de (pot)grond niet uitdroogt, maar dat een teveel aan regen- of gietwater wel weg kan via een drainagegat onder in de pot.

Hangoudere

Is uw Mandevilla wel zo’n beetje uit haar krachten gegroeid, dan kan die prima nog een tijdje mee in een hangmand. Wikkel de stengels even los, plant de kluit van deze tuinbloeier in een hangmand. Draai en vlecht de slierten over de plant en langs de kettinkjes naar boven. Zo lijkt Mandevilla weer helemaal vol en klimt, slingert ze lekker nog even door en brengt zo nog een hoop kleur in uw tuin.