Vind jouw tuincentrum

De 5 ultieme Indian Summer planten

Indian summer is de periode tussen eind september en november, wanneer het opvallend zacht en zonnig weer is voor de herfstperiode. De kleuren die hierbij passen zijn geel, oranje en vlammend rood. Deze kleuren vind je in bladeren, bloemen en besjes. Met welke planten haal je deze kleuren naar jouw terras, tuin, of balkon? Wij zetten ze op een rijtje!

Welke planten geven de echte herfstkleuren?

Voor het herfstpalet dat bij de indian summer hoort, kun je denken aan de volgende 5 planten:

De bolchrysant:

Als tuinplant van de maand september is de bolchrysant uitstekend geschikt! Het zijn niet de groene blaadjes, maar de gekleurde bloemen die jouw herfst kleuren. Paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze en donkerrood zijn de ontelbare bloemetjes die een soort paraplu van kleur vormen. Deze houden regenwater nogal eens tegen, dus ga bij een nazomerzonnetje nog even naar buiten om de bolchrysant een slokje te geven. Vergeet dan niet de uitgebloeide bloemetjes weg te halen!Bolchrysant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De glansmispel:

In het voor- én najaar verkleuren de bladeren van de glansmispel naar rood of brons, waarna er blauwzwarte of rode bessen hun entree maken. Wind is niet bevorderlijk voor deze plant, dus geef hem een beschutte plek. 

Glansmispel

De Leucothoe:

De Leucothoe heeft langwerpig of lancetvormig blad, in de kleuren groen, lichtgeel, roze en rood. In de herfst kleurt dat naar donkerrood/paars. Hoe lichter de plant staat, hoe mooier de verkleuring is. 

Leucothoe

 

 

De Skimmia Japonica 'Pabella':

De bessen van de Skimmia japonica 'Pabella' verkleuren in de herfst van groen naar felrood. Als beloning geef je de plant Rododendrongrond, want de Skimmia houdt van een lichtzure bodem. Je kunt lang van de besjes genieten want vogels en tuindieren zijn er geen grote liefhebber van. Win-win!

Skimmia

De Nandina:

De Nandina is een elegante struik die je in de tweede helft van het jaar álles biedt. Eerst witte, pluimvormige bloemen, daarna schitterende rozerode herfstverkleuring van het blad én helderrode bessen. Als klap op de vuurpijl blijft ze ook in de winter een rozerode uitstraling houden. Geef de plant een lichte plek en af en toe wat mest, dan geniet je hier zo optimaal mogelijk van!

Nandina