Vind jouw tuincentrum

Cordyline, een ideale terras- en balkonplant!

Australië, het land van de kangaroe, koalabeer en de angstaanjagende zoutwater krokodil, maar ook het land van de prachtige natuur met flora als de Cordyline australis.

De Cordyline australis behoort tot de palmachtigen en is een bijzondere kuipplant met een warm karakter. Door het uiterlijk en de eenvoudige verzorging is de Cordyline australis de ideale kuipplant voor op het terras of in de tuin, balkon en patio. Doordat de plant oorspronkelijk in de ongerepte natuur van Australië groeit, is deze zeer goed bestand tegen de felle zon, maar daardoor niet vorstbestendig. Vanaf eind februari tot oktober is de Cordyline australis ruim beschikbaar. De Cordyline australis is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en bont. De rode varianten worden het meest verkocht (70%), de groene en de bonte varianten halen beiden een verkooppercentage van 15%.

Verzorgingstips Cordyline

Plaats de Cordyline op het terras, balkon of patio. Deze plant is bestand tegen felle zon, maar niet vorstbestendig. Wanneer u de Cordyline buiten heeft staan (van eind februari tot oktober kunt u deze het beste twee tot drie keer per week water en één keer per maand voeding geven. Tijdens de koude wintermaanden, wanneer de plant binnen staat, hoeft u deze matig water te geven en één keer per twee maanden voeding.