Vind jouw tuincentrum

Bosgrond in de tuin verbeteren

Enige tijd geleden hebben wij een videobericht geplaatst die uitlegt hoe je de grondsoort test kunt doen, om te weten welke grondsoort je hebt in de tuin. De kleigrond verbeteren was het thema van vorige week. Vandaag is de bosgrond aan de beurt. In de onderstaande video laat Jurgen je zien hoe je bosgrond in de tuin kunt verbeteren.

Bosgrond in de tuin

Bosgrond wordt gekenmerkt door veel zand en organische delen. Dit zijn resten van afgestorven planten die als voedingsstoffen in de grond blijven. Bosgrond is licht zuur. Dat is uitstekend geschikt voor rododendrons en heide. Als je hier lavendel ov buxus in zou willen zetten, is het belangrijk om dit eerst te verbeteren.

Zo verbeter je bosgrond in de tuin

Wil je buxus of lavendel planten? Volg dan de stappen uit het onderstaand filmpje, en jouw bosgrond is optimaal!

Nu is jouw tuin ook klaar voor lavendel en buxus! Of, voor andere planten is er misschien niet eens verbetering nodig. Wat een mazzel! Heb je een andere grondsoort dan bosgrond? Vorige week deelden wij tips voor de kleigrond. De komende weken delen wij ook tips voor andere grondsoorten op de nieuwspagina tuinieren en via onze Facebookpagina!