Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Alarmsysteem

Waar het vroeger nog mogelijk was om deuren open te laten en fietsen zonder slot buiten te zetten is het risico op diefstal en inbraak daar vandaag de dag helaas te hoog voor. Inbrekers leren ook modernere beveiligingsmethoden te kraken en een simpel slot op de deur houdt de gemiddelde boef helaas niet meer tegen. Het wordt dus steeds belangrijker om uw huis van goede beveiliging te voorzien. Wat wordt er precies onder goede beveiliging verstaan, uit wat voor beveiliging kunt u kiezen en hoeveel bent u hiervoor kwijt? Lees verder voor meer informatie.
 

Verschillende soorten alarmsystemen

Alarmsystemen bestaan in een paar verschillende uitvoeringen en de kosten hiervoor hangen af van wat voor pakket u kiest. Het wordt aangeraden een professioneel bedrijf in te huren om uw woning te inspecteren. Die zullen gemakkelijk zien wat de zwakke plekken van uw woning zijn en zullen u adviseren over de beveiliging waar u het beste voor kunt kiezen. Hier volgen de meest gebruikte veiligheidsmaatregelen in en om het huis.

 • Allereerst zijn er maatregelen die u gemakkelijk zelf kunt treffen om uw huis te beveiligen. Lichten met bewegingssensoren, camera’s (of dummy’s), anti-inbraakstrips, hang en sluitwerk van kwaliteit, goede sloten en eventueel een waakhond schrikken inbrekers al vaak af en helpen u sneller reageren als er toch eentje een poging komt doen.
 • Alarmsystemen zijn een andere mogelijkheid voor het voorkomen van inbraken. Deze kunt u zelf kopen en installeren of u kunt dit laten doen door een deskundige. Alarmsystemen kunnen vaak worden aangesloten op een meldkamer, zodat er automatisch hulp wordt ingeschakeld als het alarm afgaat.
 • Het aanschaffen van en beveiligingspakket bij een alarmspecialist is ook een mogelijkheid, en wellicht de veiligste. Dit pakket wordt geplaatst en bestaat uit raam- en deurbeveiliging, een alarmsysteem, camerabewaking en soms zelfs een app op uw telefoon.
   

Tips voor beveiliging

Het beveiligen van uw huis is natuurlijk goed te doen door middel van bovengenoemde mogelijkheden, maar ook is het belangrijk om bepaald gedrag aan en af te leren die mogelijk de kans op inbraak verkleinen en verhogen. Bekijk deze belangrijke tips die gemakkelijk toe te passen zijn in uw dagelijks leven:

 • Heeft u publieke social media pagina’s of wordt u gevolgd door mensen die u niet zo goed kent? Plaats dan NOOIT op deze pagina’s dat u op vakantie bent! Inbrekers kunnen zomaar meelezen en besluiten even langs uw verlaten woning te gaan.
 •  Leg geen waardevolle spullen in het zicht. Dure vazen, elektronica, sleutels en andere spulletjes voor het raam leggen kan zomaar inbrekers aantrekken.
 • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Deze kunnen namelijk makkelijk gezien en gepakt worden door inbrekers.
 • Zet kliko’s en andere grote voorwerpen niet tegen de muur van uw woning. Deze kunnen zomaar als opstapje naar ramen op de eerste verdieping fungeren.
   

Hoeveel kost een alarmsysteem?

De kosten van een alarmsysteem hangen natuurlijk af van hoe uitgebreid het is. Hier vindt u een handig overzicht van de kosten waar u op kan rekenen.
 

Type pakket   

  Wat is beveiligd?

    Prijs vanaf

Standaard  

  Ramen, deuren en een alarmsysteem

    €1000

Goed

  Ramen, deuren, alarmsysteem en camerabewaking

    €1750

Compleet

  Ramen, deuren, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik

    €2250

 
Adv. Bol.com Gardena