Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Aandachtspunten voor schilderwerk in de tuin

Behalve schilderwerk binnen is een schilder inhuren voor de buitenklussen ook erg verstandig. Het buitenwerk van een woning is namelijk enorm belangrijk. Niet alleen bepaald het de uitstraling van je huis, het werkt ook tegen houtrot en lekkages. Behalve aan de woning zelf, heb je in de tuin vaak ook nog werkzaamheden die door de professionele schilder verricht kunnen worden. Maar waar let je nou precies op?

Buitenschilderwerk door een vakman

Wat je in de tuin moet schilderen? Wat dacht je van bijvoorbeeld het hekwerk, de schuttingen en het tuinhuisje waar je zo trots op bent. Ook die verdienen het beste onderhoud in de vorm van regulier schilderwerk. Juist de te schilderen objecten buiten krijgen het zwaar te verduren. Ga maar na, ze krijgen regen, wind en dan weer zon te verwerken en in de wintermaanden soms ook hagel en sneeuw ‘op de kop’. Door het aanbrengen van de juiste verf bied je zeker hout de nodige bescherming tegen deze elementen. Het goed onderhouden van hout is belangrijk omdat anders houtrot zal ontstaan. En is dat het geval, dan rest vaak niets anders dan het vervangen van deze houten onderdelen.

Onderhoud van buitenschilderwerk

Schilderwerk in de tuin en dus buiten voer je in de regel tussen de vijf en tien jaar uit. Het is daarnaast verstandig om wel elk jaar een grondige inspectie uit te voeren. Mocht er iets zijn, kun je meteen actie laten ondernemen. Dan is het nog de vraag wanneer je dan de schilderwerken in de tuin uit moet voeren. In de regel kunnen die werkzaamheden vanwege de weersomstandigheden nog wel eens vertraging oplopen. Idealiter werkt de ingehuurde schilder bij een buitentemperatuur van tussen de tien en twintig graden. Is het kouder dan vijf graden dan bestaat de kans dat de verf bevriest, is het warmer dan twintig graden dan droogt de verf weer te snel en krijg je onherroepelijk strepen.

Buitenschilderwerk wordt doorgaans tussen april en oktober uitgevoerd. Door gebruik te maken van een handige online platform als Werkspot waar je schilders direct in kunt huren, krijg je een goed overzicht van de momenten waarop de schilders beschikbaar zijn. Zo krijg je een goed beeld van de planning en kun je zelf kijken welke schilder het beste aansluit bij jouw wensen. 

Adv. Bol.com Gardena