Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

5 tips voor een zwembad in de tuin

Als je je tuin helemaal mooi aangelegd hebt, kriebelt het misschien wel: een zwembad in de tuin. Wanneer je er zin in hebt lekker dobberen in het water, heerlijk – zeker in de zomermaanden. Maar waar moet je allemaal aan denken als je een zwembad aan wilt schaffen? We helpen je graag op weg met een aantal handige tips.

Kies wat bij jou past

Er zijn veel verschillende zwembaden op de markt, van inbouwzwembad tot opblaas kinderbadje en jacuzzi’s. Wanneer wil je gebruik maken van je zwembad? Als dat alleen op warme dagen is, is een opblaaszwembad wellicht voldoende. Maar wil je het hele jaar rond het water in? Dan is een verwarmd zwembad met warmtepomp of een jacuzzi wellicht een optie die beter bij je past.

Meten is weten

Het lijkt misschien wat voor de hand te liggen, maar meten is echt weten. Kijk wat er mooi in jouw tuin past, hou hierbij ook rekening met het verschil tussen de buiten- en binnenmaten. Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn als het zwembad straks niet mooi uitkomt, niet het hele gezin er in past of het zwembad in de tuin net niet helemaal onder je daarvoor bedoelde overkapping past.

Gebruik de juiste ondergrond

De eerste stap in het correct plaatsen van een opblaas- of opzetzwembad is het gebruiken van de juiste ondergrond. Als je de verkeerde gebruikt, kan dat schade geven aan zowel de ondergrond als het bad. Zorg dus altijd voor een stabiel en egaal oppervlak in combinatie met onderzeil, ondertapijt, kunstgras of foamtegels. Een zwembadexpert kan je adviseren over de beste optie voor jouw situatie.

Voorkom algen vanaf dag 1

Vies zwembadwater maakt het niet alleen onaantrekkelijk om het zwembad in te springen, je kunt er zelfs ziek van worden. Voorkomen is dan ook  beter dan genezen. Test de kwaliteit van het zwemwater en de chloorwaarde twee keer per week, meteen vanaf het vullen van het zwembad. Algen houden van stilstaand water, het is dan ook aan te raden om een zwembadpomp te gebruiken. Let hierbij wel goed op de capaciteit van de pomp.

Vergeet de accessoires niet

Bij veel zwembaden wordt een trap meegeleverd, maar dit is lang niet altijd het geval. Om te voorkomen dat je zwembad eindelijk in de tuin staat en je erachter komt dat je accessoires als een trap, pomp, afdekzeil of gewoon een leuke fun floats om op te dobberen mist, raden we dan ook aan om van te voren een lijstje te maken. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen aan en kun je meteen heerlijk het water in.

We hopen dat deze tips je helpen bij het aanschaffen van je nieuwe zwembad. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met een zwembadexpert of bezoek een zwembaden showtuin om inspiratie op te doen.

Adv. Bol.com Gardena