Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zin in een mooi najaarsklusje?

Natuurlijk, het belangrijkste dat je doet tijdens de herfst is je tuin winterklaar maken. Maar liefst doe je dat als er al zoveel mogelijk blad gevallen is natuurlijk. Verder is het slim om de dakgoten nog even te checken, voor het geval er de komende maanden veel regen gaat vallen. Natuurlijk kun je ook binnenshuis nog een en ander doen. Wat dacht je van het plaatsen van een dakraam?

Als de zon schijnt!

Het dak repareren doe je als de zon schijnt. Een dakraam plaatsen liefst ook natuurlijk. Kun je dat zelf, een dakraam installeren? Als je heel handig bent en je hebt de juiste gereedschappen misschien wel. Het is dan wel belangrijk om een goed plan te hebben. Waar wil je het dakraam? Aan de voorkant of achterkant? Wil je komende lente en zomer vanuit het raam op je schitterende tuin kunnen kijken, of liever ver weg aan de voorzijde van je huis?

Heb je een vergunning nodig?

Ook niet onbelangrijk om te weten, om eventuele problemen met de buren te voorkomen: heb je een vergunning nodig voor het installeren van een dakraam? Check dat vooraf ook even bij je gemeente! Je voorkomt er een boel problemen mee. Heb je eens rondgesnuffeld op internet en denk je dat het toch te moeilijk is om het zelf te doen? Dan kun je natuurlijk altijd een vakman inschakelen. Hij fikst het binnen een dag voor je, in elk geval om het dakraam te plaatsen.

Zo kun je kosten besparen!

Mogelijk moet er dan binnen nog wat afgetimmerd en geschilderd worden, maar dat kun je mogelijk wél zelf doen! Zo spaar je kosten uit en weet je zeker dat het dakraam goed geplaatst is, zodat je zeker geen last krijgt van lekkages, want dat wil je natuurlijk ten koste van alles te voorkomen! Lekkages kunnen je namelijk behoorlijk wat financiële schade toebrengen, nog afgezien van het herstel van de lekkage en de veroorzaakte schade binnen.

Haal je tuin binnen!

Kortom, heb je de tuin aan de kant en wil je komende zomer vanuit je slaapkamer of werkkamer juist een mooi uitzicht op die schitterend aangelegde, bloeiende tuin? Dan is het plaatsen van een dakraam helemaal zo gek nog niet. Bovendien valt er in de ruimte binnen ineens veel meer licht binnen en kun je overwegen om daar ook wat mooie kamerplanten te plaatsen. Zo haal je de tuin ook een beetje naar binnen toe in gure tijden!

Adv. Bol.com Gardena