Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

3 redenen om kunsthaag te nemen

Misschien vraagt u zich af waarom iemand in hemelsnaam een kunsthaag zou willen gebruiken terwijl het echte werk eigenlijk (net) iets goedkoper is in aanschaf. Hier zijn een aantal redenen waarom kunstmatige hagen heel zinvol zijn in de moderne tuin.
 

Milieuvriendelijk

Als je echte haagplanten wilt hebben, ben je misschien verrast door deze waarschuwing, maar echte planten zijn - net als echte bloemen - niet altijd even milieuvriendelijk. Ten eerste is er alle C02-uitstoot die het gevolg is van het feit dat de planten onder glas worden gekweekt. Afhankelijk van waar ter wereld ze worden gekweekt, moeten de kassen worden verwarmd of moet de temperatuur ervan worden geregeld. Dan is er nog de uitstoot als gevolg van het feit dat ze groeien in water voordat ze onder glas worden gezet en afhankelijk van welke soort afwatering er in acht moet worden genomen voordat ze droog kunnen worden.
 

Kunsthagen zijn flexibel

Wat een haag kan doen voor uw privacy - de kunsthagen daarentegen groeien overal, zelfs daar waar een echte haag met geen mogelijkheid zou kunnen groeien. De privacy problemen in uw tuin kunnen gelukkig worden opgelost met een onderhoudsvriendelijke omheining, maar dat laat u weinig ruimte om de esthetische aantrekkingskracht van uw buitenruimte te verbeteren. Maak optimaal gebruik van de ruimte die u hebt door een saai hekwerk aan te kleden.

Het is soms moeilijk om een stijlvolle binnenplaats op het oog te krijgen of achtertuin, maar het toevoegen ervan waar mogelijk creëert echt een prachtige visuele impact. U kunt lelijke schuttingen, afschuwelijke betonnen garages of armoedige tralies bedekken, de rand van een patio aflijnen met weelderig groen, een plastic opslagplaats met tuingereedschap verbergen en nog veel meer.
 

Het is gemakkelijk aan te brengen.

Als u ooit hebt geprobeerd een nieuwe heg te planten, weet u dat het hard werken is. Als je een oude heg vervangt, moet je hem helemaal omzagen en vervolgens de wortelkluiten uitgraven. Als u zelfs al begint opnieuw te werken, moet je slopende arbeid in ruimtes gracht graven die groot genoeg zijn voor de kluiten van uw nieuwe planten (meestal staan ze aan de rand van een betonnen pad of afscheiding, dus dit is niet eenvoudig).

De kunsthagen daarentegen zijn een fluitje van een cent om te plaatsen, er zijn vele verschillende manieren om de heggen aan het door u gekozen oppervlak te bevestigen. Heggen met eenvoudig op de omheining geklemd, daar we ook liever niet voor willen betalen. Bron: Easyplants Kunsthagen.
 

Onmiddellijk effect 

Schoonheid met een drukke agenda en nut terwijl u de planten zelf kan plaatsen? Of een haag die alleen maar gaat groeien en vorm krijgt tijdens uw afwezigheid?
 

Estische aantrekkingskracht.

Binnenplaatsen en achtertuinen kunnen vaak schaars zijn in het groen, maar door het toevoegen van het waar mogelijk creëren echt een mooie vrouw
 

Locatie onafhankelijk

Moeilijke buitenkant, schuttingen die de aantrekkingskracht zelf hebben. Maar er zijn ook voorbeelden van gebieden die eenvoudig te bereiken zijn, zoals bijvoorbeeld smalle ruimtes tussen huizen en schuttingen waar een troosteloze schutting het effect kan temperen.

 

Adv. Bol.com Gardena