Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Groene lente-evenementen in april

4 april 2014
Groene lente-evenementen in april

De lentezon is prominent aanwezig! Ideaal weer dus om een van de evenementen te bezoeken die bij tuincentra door het hele land worden georganiseerd. Speciaal voor u als groenliefhebber hebben wij hieronder enkele evenementen uitgelicht:

Tentoonstelling Wild & Verleidelijk bij Hortus Botanicus Amsterdam 15-03 t/m 30-04
De keukenhof in Lisse Lisse 20-03 t/m 18-05
Opening Zorgkwekerij Toninkhof Hulsthorst 03-04
Oud Hollands Weekend op de Keukenhof Lisse 05-04 t/m 06-04
Zomerbloemenverkoop bij Kwekerij het Houten Huis Zaltbommel start 16-04
Oost-Groninger Bloembollenroute 2014 Stadskanaal 20-04
Open tuindag bij Parkhof Swalmen Swalmen 20-04
Puur en anders Fair Putten 03-05


Tentoonstelling Wild & Verleidelijk bij Hortus Botanicus
Meer dan 40 soorten wilde en gecultiveerde tulpen illustreren het verhaal van 's Neerlands meest beroemde bloem. Ruim veertig wilde en gecultiveerde varianten zijn te zien in de tuin. De tulp is onlosmakelijk verbonden met Nederland, hoewel haar herkomstgebied ver hiervandaan ligt. Al eeuwen kweken de Nederlanders de meest bijzondere exemplaren. Wat resulteert in duizenden varianten, in alle vormen en kleuren. In de tentoonstelling “Wild en verleidelijk” zet de Hortus deze moderne varianten naast haar wilde voorvaderen.

Lees meer over de Tentoonstelling Wild & Verleidelijk bij Hortus Botanicus

Oud Hollands Weekend op de Keukenhof
De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met Holland als thema in 2014 kan het dan ook niet anders dan dat Keukenhof de tulp centraal stelt. Holland = Tulpen = Keukenhof. Naast de traditionele zaken worden veel nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur is.

Lees meer over het Oud Hollands Weekend op de Keukenhof

Puur en anders Fair
De Puur & Anders Fair is een fair van nu ! Puur en anders, omdat er meer dan ooit behoefte is aan pure, mooie, originele, handgemaakte producten. Standhouders met een kwalitatieve uitstraling zullen die dag aanwezig zijn met hun aanbod.

Lees meer over de Puur en anders Fair
* Bron: Tuinen.nl