Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Tuinieren in potten, wel met de juiste potgrond!

Lisa Garden op 14-02-2022

Tegenwoordig is het voor het hebben van een eigen  moes- of bloementuin niet meer nodig om een eigen tuin te hebben. Een grote trend tegenwoordig is daarom het balkontuinieren. Hiermee kun je zo creatief worden als je wil met het gebruik van de plantenbakken en potten.Je kunt alles planten wat je maar wil, omdat je er geen rekening mee hoeft te houden of bepaalde planten en gewassen wel samen in één pot grond kunnen. Nu is het wel zo dat er ontzettend veel verschillende soorten potgrond zijn en dat wij het begrijpen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Aan de hand van het aanbod van Tuin Shop weet jij zo precies wat voor jou de beste keuze is!
 

Hoe kies ik de juiste potgrond?

Voordat je kunt kiezen welke potgrond er het beste past bij de planten en gewassen die jij wil verbouwen, is het handig om te weten welk aanbod er is en wat de voordelen ervan zijn. Voor een lage prijs kun je veel verschillende soorten potgrond kopen bij Tuinshop.nl, daarom zetten wij het aanbod voor jou op een rij. 

  • Universele potgrond;
  • Biologische potgrond;
  • Mediterrane potgrond;
  • Waterproof potgrond;
  • Kokos potgrond;
  • Bio Buxus potgrond.
     

Universele potgrond

Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, het is een grond die universeel, dus voor alles, gebruikt kan worden. Het is aan te raden hier geen planten of gewassen in te plaatsen die speciale voedingsstoffen nodig hebben of alleen kunnen groeien in een bepaalde dikte van de grond. 
 

Biologische potgrond 

is een effectieve potgrond met enkel natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is het een vrij luchtige grond omdat er geen turf in zit. Dit zorgt ervoor dat er een mooi wortelstelsel kan ontstaan, omdat de plant er gemakkelijk doorheen kan groeien. 
 

Mediterrane potgrond 

Voor mediterrane potgrond kies je wanneer je planten wil groeien wiens natuurlijke habitat een mediterrane omgeving is. Deze groeien het beste in grond waar zij zich thuis voelen. Hoe meer de leefomstandigheden lijken op die uit een mediterraans gebied, hoe mooier en sterker de planten zullen worden. 
 

Waterproof potgrond 

klinkt je misschien vreemd in de oren, maar is eigenlijk zo gek nog niet. Wanneer je zelf moeite hebt met het bijhouden van het planten water geven, dan is dit de optie voor jou. Deze grond neemt het water namelijk net zo goed op als normale grond, maar houdt het ook vast. Hierdoor droogt de grond minder snel uit en hoef jij minder rekening te houden met wanneer de planten water nodig hebben. 
 

Kokos potgrond 

is aan te raden voor het groeien van bloemen en planten. Door de natuurlijke compost en het kokosvezel dat erin zit groeien je planten goed en houden ze mooie kleuren vast. 
 

Bio buxus potgrond

Als laatste maar zeker niet de minste, komen we aan bij de bio buxus potgrond. Dit is een grond waar rijstkaf aan toegevoegd is. Deze voedingsstof zorgt ervoor dat de planten sterkere bouwstoffen binnen krijgen en dus beter beschermd worden tegen zwaardere weersomstandigheden. Ze worden voornamelijk gebruikt voor buxus planten, maar andere soorten kunnen er ook veel profijt van hebben.

 

Nu je weet welke potgrond welke doelen dient en waar ze goed voor zijn, is het dan toch echt tijd om de knoop door te hakken. Maak een keuze en ga deze week nog aan de slag! Zo kun je in de lente genieten van een goed gevulde en bloeiende tuin. 

 
Adv. Bol.com Gardena