Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Volg de vogels met Beleef de Lente

8 maart 2013
Volg de vogels met Beleef de Lente

Ze zijn er weer! Voor het 7e jaar op rij maakt de vereniging het mogelijk om via webcams alle hoogte- en dieptepunten van de vogels tijdens het broedseizoen te volgen.

Meekijken in de nesten van 8 vogels
Dit jaar maken acht vogels hun opwachting: de ooievaar, oehoe, koolmees, steenuil, gierzwaluw, slechtvalk, torenvalk en gekraagde roodstaart.

De gekraagde roodstaart
De gekraagde roodstaart is het nieuwe gezicht van Beleef de Lente. Dit prachtige roodzwarte vogeltje verblijft nu nog in Afrika, maar zal naar verwachting eind april voor de camera verschijnen. Nog niet eerder was de gekraagde roodstaart van zo dichtbij te bewonderen.

De vorige seizoenen stonden bol van de spanning, sensatie, liefde en verdriet. Zo zagen we vorig jaar het kreupele steenuiltje voor de camera doodgaan, hoe een poes het nestje merels aanviel en de jonge oehoe’s al hoppend het nest verlaten. Benieuwd wat dit seizoen brengt? Kijk dan mee via www.beleefdelente.nl

Bron: Tuinen.nl
Foto: Andreas Krappweis