Planten Snoeien

Planten snoeien, ieder jaar is het snoeien een terugkerende taak. Voor iedereen die graag in de tuin bezig is, zal het geen straf zijn om planten, struiken en bomen te verzorgen. Maar niet iedereen houdt van het snoeiwerk en veel mensen moeten ieder jaar weer even opzoeken hoe het planten snoeien in zijn werk gaat. Als u meer informatie wilt hoe dat u de planten moet snoeien, dan raden wij u aan om deze website door te nemen. Hierdoor wordt u namelijk goed geïnformeerd over de mogelijkheden en vervolgens kunt u zelf verantwoord aan de slag met het snoeien. U kunt het snoeien ook uitbesteden, maar het is toch veel leuker om zelf aan de slag te gaan in de tuin?

Waarom planten snoeien?

Lavendel snoeien is een belangrijk klusje dat ieder jaar terugkeert. Maar vraagt u zich ook af waarom dat u uw planten moet snoeien? Het is belangrijk dat u uw planten ieder jaar mooi in model houdt. Als u alles zomaar in het wilde weg laat groeien, dan blijven de dode takken aanwezig, er groeien nieuwe takken en deze kunnen alle kanten opschieten. Een beetje model is bij planten wel prettig. Sommige planten mogen gerust wat wilder zijn dan andere. Het ligt er uiteraard ook aan waar dat de planten staan en ook erg belangrijk is wat u zelf mooi vindt. Sommige mensen houden van glad en strak, anderen houden meer van wat ruigere groei. Bij de planten heeft u zelf de keuze om ze in model te knippen. U kunt ook de keuze maken om alleen de dode takken er uit te snoeien, dat is helemaal aan u.  

 

 

Hoe vaak snoeit u uw planten?

Hoe vaak u uw planten moet snoeien, is afhankelijk van de plantensoort. Een hortensia snoeien, dat is iets wat u eens per jaar gaat doen, maar er zijn ook planten die u vaker moet snoeien. Als u de planten ieder jaar op tijd snoeit, dan heeft u er de rest van het jaar meestal geen omkijken meer naar. Het groeit allemaal vanzelf, af en toe water geven (als het in de zomer erg warm is). Wellicht soms de uitgebloeide bloemen er uit halen, zodat de plant beter in model blijft. Maar over het algemeen is het snoeien van de planten een keer per jaar voldoende. Het ene jaar snoeit u de planten misschien wat korter dan het andere jaar. Maar het kan soms wel nodig zijn om de planten goed kort te snoeien. Hierdoor kan de plant weer van het begin af aan groeien en weer mooi in model komen.

Planten snoeien, meer informatie 

Als u een vlinderstruik in de tuin heeft, dan moet u ook deze vlinderstruik snoeien. Middels deze site willen wij u informeren over het snoeien van planten, hoe u dit het beste kunt doen en wanneer dat u dit het beste kunt doen. Neemt u daarom de tijd om alles goed door te nemen, zodat u weet hoe dat de planten er straks het mooiste uit komen te zien. Overigens geldt altijd dat u zelf beslist hoe dat u ze gaat snoeien, het ligt namelijk heel veel aan uw smaak! Maar neemt u de adviezen van hier aan en ga lekker aan de slag. Het is weer mooi weer om lekker naar buiten te gaan en in de tuin is altijd werk! Houd het snoeien van de planten daarom goed bij en zo kunt u er iedere dag weer volop van genieten. Af en toe snoeien en dan weer genieten van het eindresultaat!